Kakav otac, takav sin: Isa Zildžić završio rivala kao nekad Salko

Pobjeda mladog Tuzlaka

Kakav otac, takav sin: Isa Zildžić završio rivala kao nekad Salko

Midhat Šljivak

K-1 turnir u Sarajevu u organizaciji Dževad Poturka započeo je zanimljivom borbom između mladih i perspektivnih bh. boraca Ise Zildžića i Nikole Ilića. Sve je bilo gotovo u prvoj rundi.

Salko Zildžić nekada je bio velika zvijezda bh. kickboxinga i WAKO pro šampion u low-kicku, a publika pamti brojne njegove borbe.

Njegov 14-godišnji sin Isa krenuo je stopama slavnog oca. Odlučio se na kickboxing i za sada mu karijera ide jako dobro.

Isa je na K-1 turniru u Sarajevu bio uvodna borba. Protivnik je bio još jedan mladi borac iz Bosne i Hercegovine Nikola Ilić.

Mladi borci od prve minute su odlučili pokazati šta znaju. Krenuli su žestoko i nije nikakvo čudo što je borba veoma brzo završena.

Oglasi

Japanski sudija prekinuo je borbu nakon serije udaraca Zildžića, pa je mladi Tuzlak upisao svoju šestu pobjedu u isto toliko borbi.

Za Nikolu Ilića ovo je također bio šesti meč i prvi poraz u karijeri.

U drugoj borbi između Marieke Calis iz Nizozemske lagano je u prvoj rundi završila Barbaru Fialu iz Srbije. Sudija je prekinuo borbu.

K-1 turnir u Sarajevu večeras donosi nekoliko zaista dobrih borbi, a dobit će se i pobjednik turnira koji će učestvovati na završnici u Japanu.

Oglasi

Posebno naravno privlače pažnju nastupi bh. boraca Mesuda Selimovića i Harisa Bibera.

Dolazak K-1 organizacije u Sarajevo svakako je velika stvar za Bosnu i Hercegovinu i odličan posao za Dževada Poturka. Ono što je prava šteta je činjenica da K-1 više nije ta koja dominira svijetom i odavno je u sjeni organizacije Glory.

Ipak, svim silama se trude da se vrate na stare staze slave i definitivno bi u budućnosti mogli napraviti nešto veliko.

U najslavnijim vremenima ovu organizaciju su nosili slavni Mirko Cro Cop, Fedor Emelianenko, Badr Hari, Semmy Schilt, Remy Bonjasyk i mnogi, mnogi drugi...

Top Komentari

Labile
Ma i ako ne bude uspješan u ovom udaranju uvalit će ga stari u stranku :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi