Borac bez ruke teško pretukao rivala u ringu

Nevjerovatan nastup

Borac bez ruke teško pretukao rivala u ringu

Midhat Šljivak

Kanadski kickboxer Jake Peacock uspješno je debitovao u organizaciji ONE. Borac koji je bez desne ruke pobijedio je danas u Bangkoku Koheija Shinja odlukom sudija.

Jake Peacock jedinstven je u svijetu borilačkog sporta. Ovaj 30-godišnjak bori se bez desne ruke koja mu nije razvijena od rođenja.

Ipak, to kanadskom borcu ne smeta da bilježi fenomenalne rezultate. Danas je impresionirao sve na debiju u jednoj od najvećih borličkih organizacija ONE Championshipu.

Na suprotnoj strani bio je Japanac Kohei Shinjo. Iako je fizički japanski borac imao prednost, Peacock ga je doslovno prebio u ringu.

Kanađanin je u meč ušao pun samopouzdanja, imao je zaista impresivne udaračke tehnike i žestoko je pogađao protivnika.

Oglasi

Peacock je konstantno išao naprijed. Shinho nije znao odgovoriti na pritisak, ali je odbijao da se preda i uspio je završiti meč.

Na kraju sudije nisu imale dileme. Peacock je bio bolji i zasluženo je upisao prvu pobjedu u ONE Championshipu.

Njemu je ovo ukupno 13. trijumf u karijeri. Prethodno je ostvario 12 pobjeda od čega je čak 11 nokautom i ima jedan poraz.

Oglasi

Također, okušao se i u MMA sportu. Tamo ipak nije krenuo dobro i izgubio je svoj jedini meč.

Iza ovog momka je zanimljiva životna priča. Trenirao je brojne sportove i nikad se nije smatrao drugačijim.

"Otkako znam za sebe bavim se sportom. Plivao sam, igrao fudbal, trenirao karate. Uvijek sam imao stav da nisam ništa drugačiji od drugih. To mi je dalo samopouzdanje da mogu napraviti sve što želim", rekao je Peacock.

Na kraju se odlučio na kickboxing. Iskoristio je vještine i u jednom obračunu van ringa.

"Jedan tip me je pokušao fizički maltretirati. Zakucao me za ormarić i tako je krenulo. Drago mi je što me je neko doveo u poziciju da se moram fizički braniti."

Top Komentari

Gvardijan
Takve meceve apsolutno treba zabraniti jer apsolutno nisu humani.Naletice nekada na nekog puno boljeg od sebe i dobiti velike batine.
0 0
ambermen
Ludi seks satima zaredom, jake erekcije, živopisni orgazmi, puno sperme i povećani testosteron i siguran u bilo kojoj dobi! Ne propustite priliku da svoj seks učinite nezaboravnim----> do.my/bkmaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi