Conor McGregor je apsolutni šampion - U uvredama!
Artem Lobov pokrenuo je ogroman broj parnica protiv Conora McGregora i traži novac

Nevjerovatan je

Conor McGregor je apsolutni šampion - U uvredama!

M. Šljivak

Conor McGregor nakon dugo vremena slavi jednu pobjedu. Doduše ne u oktagonu već na sudu u tužbi koju je protiv njega podnio njegov nekadašnji prijatelj Artem Lobov.

Artem Lobov i Conor McGregor nekada su bili veliki prijatelji. Prijateljstvo je nestalo nakon što je McGregor stekao ogromno bogatstvo prodajom viskija Proper 12 zbog čega je Lobov tražio naknadu i tvrdi da je on ideju dao irskom borcu.

[twitter]https://twitter.com/TheNotoriousMMA/status/1606332894187704320[/twitter]

Ruski borac tvrdi da je on začetnik ideje o proizvodnji viskija i želi svoj dio kolača od pet posto jer ga je McGregor izbacio iz igre kada je počeo uspon ovog brenda.

"Malo ljudi zna, ali to je bila moja ideja. Ja sam taj koji je Conoru došao s idejom o viskiju", rekao je Lobov i nastavio je:

"Ja sam taj koji je došao s dogovorom. Smatrao sam da će posao biti vrijedan milijarde dolara. Niko me nije shvatao ozbiljno. Nastavili smo raditi i vidite dokle je došlo"; rekao je Lobov.

Oglasi

"Ponudio mi je milion dolara - odbio sam. Nisam mu nikad naplaćivao ni kampove na koje me zvao pred borbe. Bili smo prijatelji i pomagali jedan drugom. Rekao sam mu da na prihvatam ništa jer smo prijatelji. Ima dosta priče iza toga i taj milion nisam želio", istakao je Lobov.

Očekivano, nakon što je pokrenuo tužbu, Conor je na društvenim mrežama izvrijeđao nekadašnjeg prijatelja. Nazivao ga je pogrdnim imenima, a Lobovu je najviše smetalo što ga naziva pacovom.

Zbog toga je odlučio tužiti Conora. Tražio je od suda da McGregoru zabrani ovakve javne uvrede, ali je Sud u Dublinu odbio njegov zahtjev.

Nakon što je izgubio parnicu ponovo se oglasio šampion u vrijeđanju - Conor McGregor. Odlučio je ponovo izvrijeđati Rusa.

"Eto ti Stuart Little (miš iz crtaća). Dužan si mi isplatiti odštetu za pojavu na sudu. Prekini s ovim glupostima jer praviš budalu od sebe", poručio je McGregor uz još nekoliko riječi u kojima poručuje da sve ove riječi dolazi od starog prijatelja.

'Ruski čekić' Artem Lobov je u profesionalnoj karijeri odradio 30 borbi i ima negativan učinak. Pobijedio je 13 puta, doživio je 15 poraza, a ima po jedan neriješen i jedan no contest meč.

Slavu je stekao kao prijatelj Conora McGregora, ali i nakon što ga je Khabib Nurmagomedov zbog Irca ošamario u jednom hotelu zbog čega je potom nastalo veliko neprijateljstvo.

Promo

Oglasi