Razuzdana profesorica deklasirana, a svi za to krive Conora McGregora
Foto - Gary Carr

Svi se smiju Ebanie Bridges

Razuzdana profesorica deklasirana, a svi za to krive Conora McGregora

Midhat Šljivak

Ebanie Bridges doživjela je pravi debakl u San Franciscu. Australska bokserka izgubila je IBF pojas bantam kategorije od Japanke Miyo Yoshide i uz to je dobila žestoke batine. Interesantno je da fanovi za sve krive Conora McGregora.

Ebanie Bridges izgubila je IBF pojas bantam kategorije. Japanka Miyo Yoshida ju je demolirala i uzela je pojas.

Razuzdana profesorica matematike je i pred ovaj meč pravila show. Pojavila se ponovo golišava na vaganju, no u ringu nije pokazala ništa i zasluženo je poražena.

Interesantno je svakako da fanovi za poraz krive Conora McGregora. Smatraju da je saradnja s njim nešto što apsolutno nikom ne treba i da čovjek uništi sve što dotakne.

"Sve, ali sve što dotakne Conor McGregor pretvori se u s*anje. Njegovi sponzorski ugovori su kao dodir smrti za bilo kojeg borce koji sarađuje s njim. Ne može prestati s porazima i Ebanie Bridges je posljednji primjer", navodi jedan fan, a drugi dodaje.

Oglasi

"Ebanie Bridges je osjetila punu snagu 'McGregor efekta'. Drago mi je što je izgubila jer je više gledala u kamere i McGregora nego što je obraćala pažnju na trening", navode fanovi.

Ipak, dok je platformi za skidanje Ebanie neće brinuti brige. Ona uzima ogroman novac na privatnim snimcima i fotografijama i boks joj je očigledno samo usputna stanica.

Poraz protiv Yoshide je drugi u karijeri za 37-godišnju Australku. Trenutno je na omjeru 8-2.

Ebanie Bridges najavljuje veliki povratak

Australka nakon teškog poraza najavljuje već veliki povratak na tron.

"Razočarana sam, nije bila moja noć. Čestitke protivnici, bila je bolja. Ona je jedna predivna i ponizna samohrana majka. Osjećam neku vrelinu kada vidim koliko pobjeda znači za nju i kćerku", govori Bridges i dodaje:

"Poraz me neće usporiti. Nisam kukavica, sve je lekcija i vratit ću se bolja i jača. Hvala svima koji me podržavaju", istakla je Ebanie Bridges.

Ipak, za povratak na tron bit će joj potrebno mnogo više od onog što je ponudila protiv Yoshide i malo više treninga od reklamiranja golotinje.

Oglasi