Conor nije ni pisnuo pored dagestanske zvijeri, ušao je u ring i dogovorio neočekivan meč

McGregor protiv Yana

Conor nije ni pisnuo pored dagestanske zvijeri, ušao je u ring i dogovorio neočekivan meč

Midhat Šljivak

Conor McGregor se vraća u ring u 2024. godini. On će odraditi boks meč protiv nekadašnjeg UFC prvaka Petra Yana u IBA Champions Night u Dubaiju. Večerašnji posjet Emiratima donio je i susret s čovjekom kojeg proziva Islamom Makhachevom, ali McGregor nije ni pisnuo.

Conor McGregor se vraća borilačkom sportu u 2024. godini. The Notorious će u Dubaiju na IBA Champions Nightu imati obračun protiv još jednog bivšeg UFC šampiona, ruskog borca Petra Yana.

Zbog toga je večeras Irac i bio prisutan u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ozvaničen je njegov meč s Yanom, a preostalo je samo da se odredi datum borbe.

To će biti drugi profesionalni boks meč irskog borca. On je prije šest godina u Las Vegasu imao veliki meč s Floydom Mayweatherom u kojem nije imao nikakve šanse za pobjedu.

Oglasi

Interesantno je svakako da je McGregor večeras bio oči u oči i s Islamom Makhachevom. Sjedili su na suprotnim stranama, ali kontakta nije bilo.

Conor je znao prozivati Islama na društvenim mrežama. Govorio je razne bljuvotine, no kada je došao u priliku da nešto napravi uživo, to je vješto izbjegao.

Conor McGregor vs. Islam Makhachev - najveća borba koja se može napraviti

Borba Conora McGregora i Islama Makhacheva je po mišljenu Daniela Cormiera najveća koju UFC može napraviti u ovom trenutku.

Islam je neprikosnoven na tronu lake kategorije. Ne nazire se čovjek koji ga može skinuti s trona, a Cormier bi ga rado vidio u meču s Conorom.

"Smatram da bi se Islam trebao boriti s Conorom. Zašto? Zato što je to najveća borba koju UFC može napraviti", rekao je Cormier i dodaje:

"Islam želi biti dominantan šampion, ali, ako želi dostići nivo super zvijezde, potreban je tip koji će ga podići na taj nivo. Taj tip je Conor McGregor."

"Pogledajte šta je pobjeda na Conorom napravila od Dustina Poiriera ili Khabiba. Islam protiv njega nakon svih problema s Khabibom, povratak najveće zvijezde u UFC i borba s Islamom ima smisla", riječi su Cormiera.

Top Komentari

user1676381470
.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti