McGregoru krenulo nizbrdo - Gubitak je ogroman, ključ u bravu najbolja opcija
Foto - INPHO Gary Carr

Irac u problemu

McGregoru krenulo nizbrdo - Gubitak je ogroman, ključ u bravu najbolja opcija

Midhat Šljivak

Conor McGregor pokrenuo je proteklih godina niz biznisa, ali ulaganje u pub u Dublinu nije bio najpametniji potez. MMA zvijezda je u tri godine u ovom poslu izgubila čak dva miliona funti.

Conor McGregor zaradio je silan novac u proteklih 10-ak godina. Od siromašnog vodoinstalatera postao je jedan od najplaćenijih sportista na svijetu i dosta novca je odlučio uložiti u brojne poslove.

I dok su mu poslovi s brendom viskija donijeli popriličan uspjeh, The Notorious je potpuno promašio s pubom u Dublinu. Iz godine u godinu gubi popriličan novac i ukupna cifra je gotovo dva miliona funti.

Pub koji nosi ime The Black Forge otvoren je prije tri godine. Bili su to trenuci teški za čitav svijet koji je bio pogođen pandemijom, pa je samo u 2021. godini prijavljen gubitak od 980.000 funti.

Gubici su se nastavili i nakon toga. Jednostavno nema načina da se stvari poprave, pa je McGregor u minusu već gotovo dva miliona funti.

Oglasi

Conor McGregor u svom The Black Forge pubu u Dublinu

Zbog stalnih gubitaka pretpostavlja se da bi pub uskoro mogao zatvoriti svoje vrata. Poslovanje u stalnim gubicima nikako se ne isplati i niko je nije dovoljno lud gubiti novac bez ikakvog razloga.

Neće Conor previše biti zabrinut zbog ovog gubitka. On je samo prošle godine uzeo 110 miliona funti od prodaje Proper 12 brenda i lagano može pokriti sve gubitke. Ipak, bez obzira na to teško da će i dalje bacati novac kada se zna da je u konstantnom gubitku.

Conor McGregor već godinama najavljuje veliki povratak

Dvije i po godine prošle su od posljednje borbe Conora McGregora u MMA sportu.

The Notorious je u julu 2021. godine odradio borbu s Dustinom Poirierom. Izgubio je nakon teškog loma noge i nakon toga konstantno najavljuje veliki povratak.

35-godišnji Irac se povezivao s brojnim borcima. Michael Chandler se spominjao kao ozbiljna opcija, no još uvijek od strane UFC-a ništa nije potvrđeno.

McGregor smatra da još uvijek može postati šampion. Uvjeren je kako može uzeti titule u velteru i lakoj kategoriji, izaziva mnoge na društvenim mrežama, no na tome za sada sve ostaje.

Podsjetimo, Irac je nekada bio šampion perolake i lake kategorije UFC-a. Bio je među najboljim borcima svijeta, ali taj status je odavno izgubio.

Conor je u profesionalnoj karijeri odradio 28 borbi i ima učinak od 22 pobjede i šest poraza.

Oglasi