Conor po običaju brbljao, čuo ga moćni Rus i zavladala je potpuna tišina: "Da, tebi pričam..."
Conor McGregor je velika pričalica, ali na djelima je veoma slab

McGregor istog trena prestao pričati

Conor po običaju brbljao, čuo ga moćni Rus i zavladala je potpuna tišina: "Da, tebi pričam..."

Midhat Šljivak

Conor McGregor boravio je prethodnog vikenda na 'Danu obračuna' u Saudijskoj Arabiji. Irska MMA zvijezda je pored ringa podržavala sunarodnjake, a tokom borbe fenomenalnog Rusa Dmitryja Bivola i Lyndona Arthura desila se zanimljiva scena koja je pokazala da McGregor nije toliko hrabar kakvim se predstavlja.

Dmitry Bivol brutalno je pretukao Lydona Arthura prethodnog vikenda u Saudijskoj Arabiji, odbranio je WBA Super pojas i uzeo je pojas IBO prvaka poluteške kategorije.

Pred borbu Bivola i Arthura u dvoranu je ušao i Conor McGregor. Irska MMA zvijezda je, kao i uvijek, bila raspoložena za priču, a davao je i savjete tokom borbe za Lydona Arthura.

Bivol je u jednom trenutku iz šale odlučio reagovati prema Conoru. Irac je istog trena ušutio i okrenuo je ploču.

"Nakon prve runde vikao je prema Lyndonu. Pogledao sam u njega i rekao mu: 'Conor, šta to radiš? Tebi se obraćam'. Odmah je prestao, šutio je, a kasnije me je pozdravio s Cristianom", otkriva Bivol i ističe da se samo šalio.

Oglasi

"Ja sam se zapravo samo šalio. Naravno da bi trebao navijati za njega, to mu je sunarodnjak", govori Bivol.

Conor McGregor još jednom pokazao da je priča njegov glavni argument, ali da ustvari nije tako žestok momak kada su ispred njega profesionalni borci.

Dmitry Bivol je među najboljim bokserima svijeta

Dmitry Bivol važi za jednog od najboljih boksera svijeta. Ruski udarač rođen u Kirgistanu melje rivale u ringu i izgleda nepobjedivo.

U dosadašnjoj karijeri zastrašujući ruski bokser je slavio 22 puta u 22 borbe. 11 puta je slavio nokautom, ali posljednji put još 2018. godine protiv Sullivana Barrere. Devet uzastopnih mečeva je dobio odlukom, ali nijedan protivnik ga nije uspio previše ugroziti, pa ni čuveni Canelo Alvarez.

33-godišnji Bivol najveći izazov bi ipak trebao imati u 2024. godini. Apsolutno svi žele vidjeti meč za apsolutnog prvaka svijeta protiv strašnog Dagestanca Artura Beterbieva.

Taj obračun je nešto što se dugo iščekuje. Vrlo je moguće da će se desiti sredinom godine u Saudijskoj Arabiji i to će biti jedna od najboljih borbi koju svijet boksa trenutno može ponuditi.

Kao i Bivol, Beterbiev je neporažen u profesionalnoj karijeri. Odradio je 19 borbi i sve je dobio nokautom. Do 12. runde je došao samo Enrico Kolling, no pao je prije posljednjeg gonga.

Oglasi