Conora McGregora dugo nećemo gledati u borbi
Foto - Instagram

Pauza barem godinu dana

Conora McGregora dugo nećemo gledati u borbi

M. Šljivak

Conor McGregor doživio je lom noge u meču protiv Dustina Poiriera.

Irac je na kraju prve runde doživio lom koji mu je onemogućio da nastavi borbu i upisao je novi poraz od Poiriera, drugi u šest mjeseci.

Nakon operacije McGregor će biti šest sedmica na štakama, a zatim kreće proces oporavka.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CRWcjgDpIjg/[/instagram]

Ono što je sigurno 33-godišnju MMA zvijezdu barem godinu dana nećemo gledati u oktagonu. Potvrdio je to šef UFC-a Dana White.

"Trebat će mu godina dana da se oporavi i zaista ne znam kada ćemo ga ponovo gledati", rekao je White za Fox News i dodao ej:

Oglasi

"Vidjet ćemo. Ovo je žestoka igra, a on je izgradio ogromno ime i zaradio je brdo love. Vidjet ćemo kako će mu se razvijati ostatak karijere", dodao je prvi čovjek UFC-a.

McGregor je u MMA karijeri na omjeru od 22 pobjede i šest poraza.

McGregoru biznis ide mnogo bolje od borbe: Otvorio je vrata zaista čudesnog projekta

Irska MMA zvijezda Conor McGregor jedan je od najbogatijih boraca na svijetu.

McGregor je maksimalno iskoristio popularnost koju je stekao u mješovitim borilačkim vještinama i zaradio je stotine miliona dolara.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CRinMEUJjM4/[/instagram]

Oglasi

Iako mu je borilačka karijera u padu, gdje nijednog ozbiljnog rivala trenutno ne može dobiti, Conor van oktagona pravi poslovno carstvo.

Nakon što je pokrenuo brend viskija Proper 12, kojeg je potom sa saradnicima prodao za čak 600 miliona dolara, sada je odlučio da otvori luksuzni pub u Dublinu.

Za oko dva miliona eura kupio je pub u kojem je 2019. godine udario starijeg čovjeka i zatim ga je potpuno obnovio.

Vrata "The Black Forge Inna" su otvorena, a Conor se poslom pohvalio na društvenim mrežama.

Mora se priznati da je napravio zaista fenomenalan posao i biznis smo trenutno mnogo bolje ide od ruke nego borba.

Top Komentari

Zgembic
Njegovo sa borbom je gotovo. Mada bih volio da se vrati i jos jednom dobije po picici zato sto je djubre od sportiste i covjeka.
6 1
Barbarez9
Ljudi… showman… you need me here … i ja ga nimalo ne gotivim ali bas zbog „ovakvih“ ratova i jest lijepo kad dobije po labrnji.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi