"Babo dva metra pored mene, lud je ako je mislio da ću to uraditi pred njim"

Čuvena scena

"Babo dva metra pored mene, lud je ako je mislio da ću to uraditi pred njim"

A. Čaušević

Neki sportisti su toliko ponosni i uporni da nikada ne bi sebi dopustili da izgube neki meč ili borbu na nekoliko metera pored svog roditelja. To je bio slučaj i sa Khabibom Nurmagomedovom koji je svoju UFC karijeru okončao bez poraza.

Khabib Nurmagomedov je objasnio da je njegov otac bio razlog zašto nije tapkao kada ga je Dustin Poirier imao u svojim rukama tokom čuvene borbe.

'The Eagle' je svoju MMA karijeru završio neporažen, s 29 pobjeda koje su mu na kraju donijele osvajanje UFC prvaka u lakoj kategoriji 2018. godine.

No, to se moglo promijeniti kada je Poirier gušio Nurmagomedova i sve je upućivalo na to da će branitelj naslova morati tapnuti.

Tokom njihove borbe na UFC-u 242, Nurmagomedov započeo je prve dvije runde kao što je bilo predviđeno, kontrolirajući borbu na platnu svojim vrhunskim vještinama borbe protiv kojih je Poirier izgledao bespomoćno.

Ali u trećoj rundi, kada je Nurmagomedov krenuo u napad 'The Diamond' je uspio uzvratiti savršenim gušenjem što je tada iznenadilo mnoge.

Oglasi

Neporaženi borac iz Dagestana objasnio je da nikada ne bi tapkao dok ga rival guši i to na nekoliko metara pored svog oca.

"Bilo je to ispred mog oca, možda dva metra. Dustin me pokušao ugušiti, ali mislim da je Dustin bio jako lud ako je mislio da ću tapkati pred mojim ocem."

Poirierovo gušenje trajalo je više od 30 sekundi, no Nurmagomedov je uspio izvući glavu iz gušenja prije nego što je okrenuo Poiriera što mu je omogućilo da ga pobijedi samo minut kasnije.

Nakon što je pobijedio u borbi protiv Dustina Poiriera, Nurmagomedov će se boriti protiv Justina Gaethjea u svojoj posljednjoj borbi prije nego što je najavio povlačenje u čast svog oca koji je preminuo.

Podsjećanja radi, Abdulmanap Nurmagomedov je preminuo u julu 2020. godine zbog posljedica koronavirusa. Khabib se više ne bori, ali je postao uspješan trener baš kao što je bio i njegov otac.

Top Komentari

plemic
ćuj baba?
2 3
user1648466677
Najaci ste babo ste stsvili da bi pvi drugi srali sad zbog toga sta ti je slretanje paznje hahahahaaah
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi