Cormier pobjedom nad Lewisom ušao u historiju, Weidman nokautiran
U dvije UFC-ove težinske kategorije je sjajni Cormier odbranio naslove, a posljednju titulu do večeras odbranio je pobjedom nad Stipom Miočićem

Cormier pobjedom nad Lewisom ušao u historiju, Weidman nokautiran

Edmir Škorić

Daniel Cormier je uspješno odbranio naslov prvaka u teškoj kategoriji, pošto je submissionom zaustavio Derricka Lewisa u drugoj rundi glavne borbe UFC 230 eventa u Madison Square Gardenu.

Cormier je kao veliki favorit ušao u borbu, a olimpijskim hrvanjem je uspio da neutrališe Lewisovu ofanzivu na nogama, te da na kraju ostvari pobjedu poslije dvije runde.

'Crna Zvijer' je ispalila nekoliko kickova, ali ga je Cormier srušio. Ovaj se brzo vraća na noge, no ubrzo je opet bio na podu, a tu je imao male šanse protiv UFC-ova prvaka u teškoj kategoriji.

Lewis u drugoj rundi pogađa krošeom, no ne dolazi do nokauta, a onda ga je Cormier 'završio' gušenjem s leđa.

Cormier je postao prvi borac koji je odbranio pojas u dvije UFC težinske kategorije. Ovo mu je bila 22. pobjeda u 24 meču u MMA karijeri. Deset ih je dobio nokautom, pet predajom rivala. Titulu je prethodno odbranio u julu ove godine nakon što je pobijedio Amerikanca hrvatskog porijekla Stipu Miočića.

U najavi borbe Ronaldo Souza i Chris Weidman su imali obračun, na kraju je Brazilac slavio u trećoj rundi. Prvo je desnicom srušio Weidmana, a onda mu zadao nekoliko udaraca i tehničkim nokautom došao do slavlja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi