Lewis: Ako ja ovakav osvojim pojas svi teškaši nek se stide
Foto: UFC.com

"Crna zvijer" se bori za titulu UFC-ovog prvaka

Lewis: Ako ja ovakav osvojim pojas svi teškaši nek se stide

Derrick Lewis je u svojoj MMA karijeru znao pobijediti neka velika imena, ali ga niko nije ozbiljno shvatao dok prije nekih mjesec dana nije nokautirao Alexandra Volkova.

Ubrzo nakon toga došao je poziv i za meč za pojas, protiv aktuelnog UFC prvaka u teškoj kategoriji Daniel Cormiera.

Lewis je nakon nokauta protiv Volkova u borbi koju je većim dijelom gubio postao instant senzacija zbog svojih komičnih, ali i gotovo uvijek brutalno iskrenih izjava.

Odmah nakon meča je poručio da za njega nije borba za titulu, te da on nema potrebnu kondiciju za odraditi pet rundi. Ipak, priliku je dobio, a sada je poručio da se čitava teška kategorija u UFC može stiditi ako on uzme pojas u noći sa subote na nedjelju.

"Ako ja bez ikakvih vještina postanem prvak cijela kategorija se može stiditi. Ja nemam nikakvu borilačku pozadinu i bila bi to luda stvar ukoliko bi neko poput mene postao prvak", istakao je Lewis.

Lewisu se protiv prekaljenog Daniela Cormiera daju minimalne i gotovo nikakve šanse s obzirom da se bori protiv čovjeka koji je "oteo" pojas Stipi Miočiću. Ipak, Lewis je svojom razornom desnicom sposoban nokautirati svakoga, pa bi Cormieru bilo bolje da se dobro pripazi "Crne zvijeri".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi