Cormier umalo otkazao meč jer je kihnuo
ormier je postao prvi borac u historiji koji je istovremno držao i odbranio naslov u dvije različite kategorije (Foto: Instagram)

Odluka je bila jako blizu

Cormier umalo otkazao meč jer je kihnuo

Midhat Šljivak

Daniel Cormier pobijedio je sinoć Derricka Lewisa i odbranio je naslov UFC prvaka teške kategorije.

Ipak, umalo je DC otkazao ovaj meč svega nekoliko sati pred borbu jer se povrijedio dok je, vjerovali ili ne, kihnuo.

"Gadno sam se povrijedio. Često čujem pitanje kad će ovaj tim ostariti? Mislio sam da se to dogodilo jutros kada sam kihnuo i ukočila su mi se leđa. Kihnuo sam i zbog toga sam povrijedio leđa, zaista se to dogodilo. Pokušao sam potom trčati, ali nisam mogao", rekao je Cormier, te je nastavio:

"Bili smo jako blizu otkazivanja. Nisam imao pojma kako bih objasnio to da sam kihnuo i povrijedio leđa. To je očigledno starost", rekao je Cormier.

DC je na kraju usprkos svemu uspješno i bez puno muke odbranio naslov prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti