Čovjek kojeg je trener spašavao batina protiv Tysona želi novi meč: Možda sada bolje udaram?

Peter McNeeley spreman za okršaj

Čovjek kojeg je trener spašavao batina protiv Tysona želi novi meč: Možda sada bolje udaram?

M. Šljivak

Peter McNeeley prvi je čovjek koji se borio protiv Mikea Tysona nakon njegovog izlaska iz zatvora.

Dosta teških riječi je ovaj bokser izgovorio prema Mikeu. Prijetio je kako će ga prebiti u ringu, a na kraju je njega spasio trener koji je ušao u ring i prekinuo golgotu kroz koju je prolazio 19. augusta 1995. godine.

Nakon 25 godina McNeeley je spreman da se opet nađe u ringu s Tysonom, pa barem u egzibicionom meču.

"Naravno da bih se opet borio s njim. To bi bila prava bajka, ali i zabava za čitav svijet", rekao je McNeeley i nastavio je:

"Na kraju se sve svodi na novac. Ovdje se radi i o Mikeu. Ja mogu svašta pričati, ali na kraju će se desiti ono što on bude želio. Znam da želi egzibicione mečeve u humanitarne svrhe i to bi svakako bilo zabavno. Ipak, kao i sve ostalo u njegovom životu on ovo shvata jako ozbiljno i pretvara se u čudovište".

McNeeley smatra da je nemoguće da se Tyson eventualno vrati u profesionalnom meču.

"Ma, dajte. Mike ima 53 godine i nije ni blizu vrhunca od prije 25 godina. Ne vjerujem da bi ga WBC rangirao, ali Mike već sutra može objaviti da se vraća i sve se mijenja", rekao je McNeeley i spreman je da se suoči s Iron Mikeom.

"Ja sam još uvijek iste težine i visine kao tad, ali nisam siguran da mogu udarati kao ranije. To se zna samo kada uđeš u ring. U dobroj sam formi, mislim da imam još rezerve. Sa 51 godinom nisam isti, ali ko zna, možda mogu udariti bolje nego ranije. Nisam dugo sparingovao, no radim s dosta mladih boksera".

Prisjetio se i borbe protiv Tysona u kojoj je doslovno isprebijen u nekoliko minuta.

"To je za mene bio dobitak na lutriji. Don King je rekao da ću dobiti 10 miliona dolara ako pobijedim Mikea. Iskreno, usrao sam se u gaće, bio sam preplašen. Pokušao sam nešto napraviti na početku, ali nisam vidio taj prvi udarac i nakon nokdauna nisam znao gdje sam", rekao je McNeeley kojeg je zatim spasio trener ulaskom u ring.

McNeeley je karijeru okončao nakon 54 borbe u kojima je zabilježio 47 pobjeda i sedam poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi