Mike Tyson iskren: Ne bih imao nikakve šanse protiv Alija
Foto - EPA

Iskreno priznanje

Mike Tyson iskren: Ne bih imao nikakve šanse protiv Alija

Midhat Šljivak

Mike Tyson poznat je kao jedan od najboljih nokautera svih vremena.

Mnogi Iron Mikea vide kao jednog od najboljih ikad uz Muhammada Alija, a u nedavnoj simulaciji eSportsa Tyson je pobijedio Alija na poene.

Tyson je komentarisao ovaj virtualni turnir i tvrdi da ne bi imao šanse u realnom životu s čuvenim Allijem.

"Znam da je to samo fantazija i samo tu i mogu pobijediti. U pravoj borbi ne bih imao šanse. Ali je najveći koji se ikad pojavio", rekao je Tyson.

Oba boksera su više od 20 godina provela u ringu. Tyson je dobio 50 od 58 borbi, dok je Ali dobio 56 od 61 borbe.

Ali je preminuo u 2016. godine u 74. godini života, ali njegova djela će zauvijek ostati upamćena.

Top Komentari

Zoilomas
Bilo kako bilo Ali i Tyson su veliki prijatelji i dvije legende sto nakon njih box nije isti. To sto se prica ko bi pobjedio izmedzu njih dvojice nije ni realno jer su dva borca koja su kompletno druge generacije i borila se u drugim vremenima. Ipak ih je spojio Holmes zato sto je bio bezobrazan prema obojici I pobjedio Alia dok je bio na kraju karijere I na lijekovima. Ali je zelio da Tyson unisti Holmsa pa se tako I dogodilo u cetvtoj rundu. Tyson je do godinu dana prije borbe upoznao Alia kroz trenera I od tog momenta je pocelo pripramanje i veliko prijateljstvo Tysona I Alia. Zato kacket dole ovim legendama koji su promjenili box I digli standarde za sva vremena a ko bi izmedzu njih pobjedio je manje vise nebitno jer bi bio kao mec za donaciju prema imigrantima ili nesta.
2 0
user1583752673
A Ali izjavio dok je bio ziv da bi njega Tyson dobio u svojim najboljim godinama
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti