"Imam 42 godine, loša leđa, ali tom momku bih razvalio lice, povrijedio bih ga"
Foto - Instagram

Daniel Cormier o Jakeu Paulu

"Imam 42 godine, loša leđa, ali tom momku bih razvalio lice, povrijedio bih ga"

Midhat Šljivak

MMA legenda Daniel Cormier imao je prethodnog vikenda sukob s YouTube zvijezdom Jakeom Paulom. Iritantni Paul prozvao je jednog od najvećih MMA boraca svih vremena nakon što je nokautirao Bena Askrena u boks meču i želi da i Cormiera vidi u ringu.

Pojavio se Paul prethodnog vikenda u Jacksonvilleu na UFC eventu, a DC je prišao i odlučio je da mu očita bukvicu. Tokom emisije na ESPN-u koju vodi sa Arielom Helwanijem, DC je otkrio šta se dešavalo.

"S mnogim stvarima se mogu nositi u životu, ali da me neko vrijeđa i ne poštuje, a znam da mi to ne bi smio reći u lice, s tim ne mogu", rekao je DC i nastavio je:

"Sjedio sam za komentatorskim stolom i neko je rekao da je Jake Paul tu. Okrenuo sam se i vidio sam da pravi neke 'face' i da maše prema meni. Taj lik je smiješan i morao sam mu reći određene stvari".

"Otišao sam do njega i rekao sam mu da se ne petlja sa mnom i da neću igrati njegove igrice. Nisam dijete da se tako zabavljam. Ne želim se za*ebavati po internetu i rekao sam mu da moje ime ne spominje".

Oglasi

Jake Paul je mirno slušao sve dok se nije pojavilo osiguranje i to ga je malo ohrabrilo.

"Osiguranje je došlo i on se tad ohrabrio. Uperio je prst u mene, a do tada su mu ruke bile u džepovima. Rekao sam mu da se ne igra sa mnom, da se neću s njim boriti i glumiti u tim javnim prevarama".

Cormier je istakao da bi Paul jako loše prošao da se nisu sreli u dvorani. Nije DC želio da pravi skandal, ali rado bi promijenio lični opis umišljenom zabavljaču.

"Želio sam mu zgrabiti facu, htio sam to, ali bih imao problema s UFC-om. Želio sam ga zgrabiti i baciti na pod, ali ne ide to tako. Popričao sam s njim, a on je nakon što je osiguranje došlo vikao da potpišem ugovor. Pomislio sam, kakav ugovor, o čemu ti pričaš? Ne postoji nikakav ugovor. Tako se može ponašati s određenim ljudima, ali ne sa svima".

DC nema namjeru da se bori s Paulom, ali ako traži obračun čeka ga u MMA kavezu.

Oglasi

"Ne želim se s njim boriti. Zašto bih to uradio? Imam svoje ime i ne jurim za novcem. Novac sam zaradio kao šampion svijeta. Momak hoće da se bori? Dobro, borit ćemo se, ali po MMA pravilima. Borit ćemo se u kategoriji do 93 kilograma. Debeo sam i sretan ovako, ali za borbu bih se spustio na 93 kilograma. Ako zaista želiš da se boriš sa mnom, eto ti prilike".

Cormier je spreman da u MMA meču uništi nesretnog YouTubera.

"Imam 42 godine, bolove u leđima i povrede, ali povrijedio bih ga i uništio. Ne želim boksovati s njim, ne želim da se borimo u jednoj vještini i ako želi borbu čekam ga u MMA. Skinut ću kilograme, razbit ću ga i povrijediti i onda se može vratiti borbama s tom djecom. Razvalio bih mu lice. Naučio bih ga lekciju i definitivno bih ga povrijedio".

Jake Paul ne odustaje i ponovo je provocirao DC-ja i za ESPN je rekao:

"Naravno da će odbiti ponudu za boks meč. Nikad nisam rekao da bih ga pobijedio u MMA borbi, ali pobijedio bih ga u boksu. Vjerovatno i on to zna. Zašto ne bi prihvatio ponudu? Ako se budemo borili, zaradio bi više novca nego u bili kojoj borbi ranije", rekao je Paul.

YouTuber je dosad pobijedio YouTubera, nekadašnjeg NBA košarkaša, te MMA borca koji je čitavu karijeru bio hrvač i koji nema nikakve veze sa boksom.

Top Komentari

Ars412
Ben Askern je osramotio sebe, osramotio cijeli MMA svijet, a narocito UFC kao organizaciju ciji je bio clan.. Klaun koji je spreman da izda sve za saku dolara.. (da ih nema razumio bih, ali ovako) DC je klasa i nece sebi dopustiti da nastavi ovaj cirkus
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti