Umišljeni YouTuber nokautirao bivšu MMA zvijezdu

Da li je sve režirano?

Umišljeni YouTuber nokautirao bivšu MMA zvijezdu

E. Škorić

Bokserski meč između poznatog Youtubera Jakea Paula i bivšeg MMA prvaka Bena Askrena trajao je manje od dvije minute.

Mnogi su se veselili ovom egzibicionom meču, ali na njihovo razočarenje, trajao je nepune dvije minute.

S obzirom da je borba okončana već u prvoj rundi, mnogi su s potpunim pravom sumnjali da je ista namještena. Tvrdi se da je Askren dobio mnogo novca kako bi teatralno pao, a da je zvijezda YouTubea dobila dodatnu popularnost i "ostvarila svoj san" pobijedivši nekadašnjeg MMA borca.

Paul je prethodno pobijedio bivšeg NBA košarkaša Natea Robinsona, ali sada je protiv sebe imao daleko ozbiljnijeg borca. Službeno, Askrenu će za nastup pripasti 500.000 dolara, a pobjedniku YouTuberu 690.000 dolara.

Da ova "predstava" bude još zanimljivija, pobrinuo se sudija koji je kazao da Askren nije spreman da nastavi borbu iako je ovaj tražio da se ona nastavi. Barem je djelovalo uvjerljivo...

"Nisam iznevjerio MMA zajednicu, iznevjerio sam svijet", rekao je Askren novinarima nakon borbe. "Ljudi je*eno mrze Jakea Paula i htjeli su da ga učinim jadnim", dodao je.

Iako dosta dobro izgleda u ringu i već ima 3-0 omjer, 24-godišnji YouTuber je priznao da ipak više voli glumu ili NFL.

"Trenutno mi je boks u fokusu, ali došao sam u Los Angeles kako bih se okušao u glumačkoj karijeri, posebno volim komedije. Tu se vidim nakon bokserske karijere. Ili ću igrati u NFL-u ili ću postati glumac, još uvijek nisam odlučio šta želim", rekao je Paul za The Sun.

Njegova popularnost je ogromna i to mu donosi velike brojke gledanosti bokserskih mečeva, ali nerealno je očekivati da ostvari NFL karijeru. Ako bi mu eventualno neki tim i pružio šansu, to bi bilo zaista veliko poniženje za momke koji godinama vrijedno rade i treniraju.

Promo

Top Komentari

Hix
Šta je izrežirano, frajer je hrvač usao u boks a ovaj mali vec 2-3 godine trenira boks znaci ima vise znanja od ovog jos su i bila predvidjanja da ce youtuber uzet tkda
3 1
SasaBeg
Dobro ga je potkacio.. Rekao je Zab da mali ima ruke, i ima. Klasicni knock down. Mogao je nastaviti, ali bolje da nije.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi