Borba koja je ponizila boks donijela zaradu od 75 miliona dolara
Foto - Instagram

Velika zarada na meču Jakea Paula i Bena Askrena

Borba koja je ponizila boks donijela zaradu od 75 miliona dolara

Midhat Šljivak

YouTuber Jake Paul pobijedio je prethodnog vikenda nokautom u prvoj rundi nekadašnjeg MMA borca Bena Askrena.

Paul, koji je prije nekoliko godina postao popularan na platformi YouTube, krenuo je u svijet boksa, kojeg već odavno trenira i već je odradio tri meča.

Sva tri je dobio. U subotu je nokautirao Bena Askrena, a prije nekoliko mjeseci je u carstvo snova poslao nekadašnjeg NBA košarkaša Natea Robinsona.

[twitter]https://twitter.com/NotMalik03/status/1383655721217060866[/twitter]

Nakon amaterskog nastupa Askrena, koji kao čisti hrvač nije imao šanse u boksu ni protiv YouTubera, mnogi borci koji za razliku od Askrena nešto znaju i o boksu, javljaju se kako bi izazvali Paula i imaju ogromnu želju da mu razbiju facu.

Naravno, dosta njih bi rado uzelo novac koji se zaradi od prodaje prijenosa. Paulova popularnost dovela je do toga da njegov meč protiv Askrena uđe na listu deset najprodavanijih bokserskih prijenosa svih vremena.

Oglasi

Čak milion i po ljudi je odlučilo kupiti ovaj prijenos, a to je donijelo zaradu od 75 miliona dolara, što je svakako ogromna cifra jer su u ringu bila dvojica amatera.

Askren je samo za nastup u kojem se obrukao dobio 500.000 dolara. Nije zato čudo što je njegov osmijeh nakon nokauta bio zaista ogroman, a navodno bi mu mogao pripasti i određeni dio kolača od prodaje prijenosa.

Sa druge strane Jake Paul je imao isplatu od 690.000 dolara, ali on je dobio ogroman kolač od prodaje i svakako da još jednom ovaj YouTuber može biti zadovoljan, ali i zahvalan svojim fanovima koji su kupovali prijenose.

Realno, teško je vjerovati da bi ijedan istinski fan boksa odlučio potrošiti novac za ovakvu borbu koja je poprilična bruka za ovu vještinu, ali i žestok udarac za sve momke koji godinama žestoko treniraju da bi postigli nešto u ovom sportu.

Top Komentari

Rigel
Nije dobio kolach nego pare.
1 0
dinass
Gdje je sad onaj pametnjakovic koji kaze da nije nastimano jos tvrdi da se bavi sa MMA.Jedino je moguce da je dobio previse udaraca po glavi pa tvrdi da ovaj amater moze dobiti MMA borca
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti