Deontay Wilder povrijeđen, a to otvara put ka borbi svih borbi
Foto - EPA

Fury i Joshua za apsolutnog prvaka svijeta?

Deontay Wilder povrijeđen, a to otvara put ka borbi svih borbi

M. Šljivak

Anthony Joshua i Tyson Fury ipak bi se do kraja godine mogli boriti za titulu apsolutnog prvaka svijeta.

Potvrdio je to prvi čovjek promotorske kuće Matchroom Boxing Barry Hearn koji je istakao da je Amerikanac Deontay Wilder trenutno povrijeđen i da bi to moglo otvoriti put prema borbi Joshua - Fury.

Wilder ima zakazan revanš protiv Furyja koji mu je uzeo titulu WBC prvaka u februaru, dok AJ za rivala ima Kubrata Puleva.

Sve bi se međutim moglo promijeniti ako Wilder ne bude spreman za borbu s Furyjem.

"Deontay Wilder je povrijeđen i ne može obavljati pune treninge barem do maja. Da li to ugrožava njegovu treću borbu protiv Furyja? Sagledajmo to ovako: Ako se svijet 'vrati' do septembra i svi budu spremni osim Wildera, onda vjerujem da će Joshua preskočiti Puleva i ići će na Furyja. Tu borbu želi više od bilo čega", rekao je Hearn i dodao je:

"AJ silno želi da ujedini titule. Tyson ima taj preostali i pojas i rekao bih da su šanse 50-50 da će se njihov meč dogoditi ove godine. Ako ne ove onda su šanse 95-5 da ćemo ih u ringu gledati početkom naredne godine. Sada međutim moramo srediti druge probleme", dodao je Hearn.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi