Bronzani bombarder objavio povratak u ring
Foto - EPA

Deontay Wilder ima nedovršena posla

Bronzani bombarder objavio povratak u ring

M. Šljivak

Nekadašnji prvak svijeta teške kategorije po WBC verziji, Deontay Wilder (36), objavio je povratak u ring.

Nakon duže pauze i teškog poraza od Tysona Furyja, američki bokser objavio je kako se u ring vraća 15. oktobra, a protivnik će mu biti snažni Finac Robert Helenius.

Borba dvojice iskusnih boksera bit će održana u New Yorku, a Wilder tvrdi da su ga određeni životni trenuci natjerali da ne završi s boksom.

"Kada sam dobio statuu u svom gradu i kada sam vidio sve te ljude koji su došli da me pozdrave, kada sam vidio odrasle ljude dok ispred djece plaču i govore da sam ja istinski kralj, shvatio sam da imam još posla da završim", rekao je Deonatay Wilder i dodao je:

"Tu sam ponovo. Radujem se povratku u ring, povratak u Barclays Centar gdje sam napravio svoje najrazornije nokaute i mjesto koje smatram drugim domom", poručio je američki bokser.

Bronzani bombarder je posljednji meč odradio u oktobru 2021. godine. Teško je nokautiran od Tysona Furyja u 11. rundi, a Kralj Cigana ga je pobijedio i godinu i po ranije u borbi za WBC pojas.

Prije dva poraza od Furyja, Wilder je imao samo jedan neriješen meč u karijeri i to upravo s Furyjem. Ostatak mečeva je uglavnom ekspresno dobijao nokautima i u karijeri je od 42 pobjede 41 ostvario prekidom.

Ipak, zbog izgovora nakon poraza od Furyja postao je predmet ismijavanja od strane svih, a on je lično uvjeren da je Kralj Cigana varao u međusobnim mečevima.

Robert Helenius je s druge strane 38-godišnjak koji je poznat po veoma 'tvrdoj glavi'. Nalazi se u seriji od tri pobjede od čega su dvije protiv nekada velike nade poljskog boksa Adama Kownackog.

U karijeri je ovaj borac na omjeru od 31-3, a poraziti su ga uspjeli Gerard Washington, Dillian Whyte i Johann Duhaupaus.

Top Komentari

C.Banks
Vreća za mlaćenje nešto slično Džošui
2 1
Baboisback
Izlupao ga Fury ko kantu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi