Izgrlio se s velikim rivalom, a zatim poručio: "Ne podnosim tog ku**inog sina, obična je varalica"
Deontay Wilder i Tyson Fury nedavno su imali susret u Saudijskoj Arabiji. Sve je izgledalo srdačno, ali ispostavilo se da nisu u dobrim odnosima

Wilder ne voli Furyja

Izgrlio se s velikim rivalom, a zatim poručio: "Ne podnosim tog ku**inog sina, obična je varalica"

M. Šljivak

Deontay Wilder i Tyson Fury imali su tri zaista spektakularne borbe. U dvije od njih uvjerljivo je slavio Fury, dok je prvi meč iz decembra 2018. godine završen neriješeno i to je po mnogima bio jedan od najboljih mečeva u proteklih 20-ak godina. Wilder i Fury se ne podnose, a Amerikanac Kralja Cigana i dalje naziva prevarantom.

Deontay Wilder nikako ne može prežaliti poraze iz borbi s Tysonom Furyjem. Izgubio je naslov WBC prvaka svijeta teške kategorije, ali tvrdi da je Kralj Cigana varao u njihovim mečevima.

Nedavno su se Wilder i Fury vidjeli u Saudijskoj Arabiji. Srdačno su se pozdravili i činilo se kao da su njihovi odnosi mnogo bolji. Ipak, Wilder i dalje tvrdi da mrzi Furyja iz dna duše.

"Ne mogu podnijeti tog ku**inog sina. Zna on dobro zašto. Taj čovjek je varalica. Nisam želio ništa napraviti jer je Saudijska Arabija miroljubivo mjesto, ali bit će vremena i mjesta za obračun", poručio je američki bokser.

Dva poraza od Furyja jedini su u karijeri 'Bronzanog bombardera'. On je odradio ukupno 46 mečeva u karijeri i ima učinak od 43 pobjede, dva poraza i jedan neriješen meč.

Povratničku borbu nakon godinu dana pauze odradio je u oktobru prošle godine kada je u prvoj rundi brutalno nokautirao Roberta Heleniusa i pred njim su sada novi izazovi.

Oglasi

On najavljuje kako će se u velikom stilu vratiti na tron. Spreman je i na novi meč s Furyjem i s obzirom na to da Kralj Cigana bježi od Oleksandera Usyka, neće biti iznenađenje ako ga na kraju i dobije.

Interesantno je svakako da je Wilder nalazio razne izgovore za poraze od Furyja. Za prvi poraz je krivio težak kostim, a zatim je vjerovao da je Kralj Cigana varao s rukavicama te da je potkupio trenera.

"Uvjeren sam da je stavio nešto teško u rukavicu, nešto veličine jajeta i to je razlog zašto mi je oteklina na licu imala oteklinu veličine jajeta".

"Usprkos svemu nije uspio oboriti ovog kralja, morao si me ubiti, a na kraju si morao da završiš sudiju i nevjernog trenera kako bi me zaustavio", poručio je Wilder", istakao je Wilder nakon drugog meča aludirajući na to da je kupio njegovog nekadašnjeg trenera Marka Berlanda i optužio je ovog čovjeka da mu je sipao nešto u vodu.

Nakon ove izjave je i ekspresno izgubio treći meč u kojem je bio potpuno deklasiran te nije uspio vratiti pojas WBC prvaka.

Top Komentari

Catanzaro
Pa u prvom mecu kada je bilo nerijeseno Wilder ga dva puta slao na pod i na kraju sudije odluce da je nerijeseno. Wilder puno bolji bokser od Furija
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi