Bokserska poslastica!
Foto - EPA

Wilder protiv Ruiza

Bokserska poslastica!

M. Šljivak

Predsjednik WBC federacije Mauricio Sulaiman potvrdio je kako će se u ringu uskoro naći Deontay Wilder i Andy Ruiz.

Američki obračun nije još dobio službeni datum, ali zna se da će njihova borba biti eliminaciona u lovu na WBC naslov prvaka svijeta teške kategorije kojeg drži Tyson Fury.

WBC smatra kako je ova borba nešto posebno u teškoj kategoriji. Vjeruju da će biti dosta varnica, a pobjednik dobija šansu da se suoči s Furyjem.

"Andy Ruiz je raznovrstan bokser, a Wilder razoran udarač. Različiti stilovi uvijek donose dobru borbu i bit će to žestok okršaj", rekao je Sulaiman.

Deontay Wilder se nakon dva poraza od Tysona Furyja vratio u ring razornim nokautom protiv Roberta Heleniusa u prvoj rundi.

Ukupno je u karijeri Bronzani bombarder odradio 46 borbi. Njih 43 je dobio od čega 42 nokautom. Ima dva poraza i jedan neriješen meč, sve protiv Tysona Furyja.

Andy Ruiz JR također se nedavno vratio nakon duže pauze. Pobijedio je opasnog Kubanca Luisa Ortiza i došao je do 35. pobjede u karijeri u kojoj ima i dva poraza.

Podsjetimo, on je u 2019. godine šokirao svijet nakon što je nokautirao Anthonyja Joshuu, ali je nekoliko mjeseci kasnije izgubio četiri pojasa od britanskog boksera.

Za sada se ne zna kada bi ova borba mogla biti održana, ali izvjesno je da se neće desiti do kraja ove godine.

Pretpostavka je da bi se Wilder i Ruiz JR u ringu mogli naći u februaru ili martu 2023. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi