Khabib o Salahu: On je pravi uzor, veliki musliman i veliki igrač, Allah je uz njega!
Khabib Nurmagomedov još uvijek nije doživio poraz u profesionalnoj MMA karijeri i trenutno je na omjeru od 27-0 (Foto: Instagram)

UFC šampion hvali zvijezdu Liverpoola

Khabib o Salahu: On je pravi uzor, veliki musliman i veliki igrač, Allah je uz njega!

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov čovjek je za kojeg su preko noći saznali svi oni kojima MMA sport nije jača strana.

Pobjeda protiv Conora McGregora digla je Dagestanca do visina, a pokazao je da nije uzalud šampion lake kategorije UFC-a.

Khabib je ponosan na činjenicu da je musliman, a pohvalno je govorio i o fudbaleru Liverpoola Mohamedu Salahu za kojeg smatra da je čovjek koji svima treba biti uzor.

"Pratim ga na društvenim mrežama, ali nikada se nismo sreći. Veliki je igrač i sigurno da svi želimo uzore kao što je on. On donosi pravu sliku onoga kakvi su muslimani. Osjećam da je Allah uz njega, a nove generacije trebaju ljude kao što je Mohamed da ih nauči poniznosti, bez obzira koliko slavni bili", rekao je Khabib, te je dodao:

"On je čovjek kojeg moramo zaštiti, iza kojeg moramo stati kako bi nastavio sa uspješnim igrama. Drag mi je kao čovjek, ali prije svega kao osoba koja širi prave vrijednosti u Evropi", istakao je Khabib.

Nurmagomedov nakon svega što se dešavalo u meču sa Conorom sada čeka novi izazov, a još uvijek se nije našao čovjek koji ga može pobijediti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi