Kakva dominacija zastrašujućeg Rusa: Bivol protivniku u ringu priredio noć bola i prebijanja

Bivol dobio svih 12 rundi

Kakva dominacija zastrašujućeg Rusa: Bivol protivniku u ringu priredio noć bola i prebijanja

Midhat Šljivak

Dmitry Bivol odbranio je titule prvaka svijeta poluteške kategorije po verzijama IBO i WBA nakon što je večeras u Saudijskoj Arabiji pretukao Britanca Lyndona Arthura jednoglasnom odlukom sudija. Sva trojica su dala sve runde ruskom bokseru (120:107).

Dmitry Bivol važi za jednog od najboljih boksera svijeta, a kakva je mašina među konopcima pokazao je i večeras u Saudijskoj Arabiji, gdje je pretukao britanskog boksera Lyndona Arthura.

Bivol se u ring vratio nakon godinu dana i operacije koju je imao na desnoj šaci. Pauza nije ostavila previše traga na njega jer je u ringu totalno demolirao protivnika.

Dominirao je ruski bokser od prve minute ove borbe. Arthur je preživljavao teške udarce, nije imao pravi odgovor na zaista sjajnu borbu koju je šampion pružao večeras.

Bivol je očigledno vrhunski pripremljen. Držao je visok tempo iz runde u rundu, izgledao je fenomenalno i protivniku je priredio noć bola pogađajući ga iz svih oružja.

Oglasi

Uspio je Arthur ostati na nogama sve do 11. runde kada ga Bivol serijom žestokih udaraca baca u nokdaun. Uspio je Britanac ustati i zvono ga je spasilo.

Bivol je krenuo žestoko i u 12. rundu. Pogađao je protivnika sa svih strana, čvrsti 'Kralj Arthur' je sve to nekako podnio i ostao je na nogama do samog kraja.

Odluka je otišla u ruke sudija koji nisu imali previše težak posao u ovom meču jer je borba od samog početka bila dominacija Bivola. Dobio je sve runde i sudije su bodovale borbu 120:107 u njegovu korist.

Ruski bokser je tako odbranio IBO i WBA šampionski pojas, te je došao do 22. pobjede u karijeri u kojoj nema poraza. Sada svi žele vidjeti borbu za apsolutnog prvaka svijeta protiv Artura Beterbieva i svakako se nadamo da će se ona naredne godine konačno desiti.

S druge strane Lydon Arthur je doživio drugi poraz karijere u kojoj ima i 23 pobjede.

Top Komentari

Kakaks
Za međeda taman
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi