Nikad jači Badr Hari se vraća: Vrijeme je da vratim krunu!

Spreman je kao nikad prije

Nikad jači Badr Hari se vraća: Vrijeme je da vratim krunu!

M. Šljivak

Legendarni marokanski kickboxer Badr Hari vraća se u ring nakon više od godinu i po dana.

Vjerovatno i najpopularniji kickboxer svijeta je potpisao novi ugovor sa Gloryjem i uskoro ćemo ga ponovo gledati u ringu.

Ovaj 34-godišnjak je sa Gloryjem dogovorio ugovor na tri godine i šest borbi, a cilj je samo jedan - vratiti titulu najboljeg kickboxera svijeta.

"Obećao sam da će 2019. godina biti naša. Potpisao sam ugovor na šest borbi sa Gloryjem. Sada je vrijeme da vratim krunu", poručio je Hari.

Trenutno je broj jedan u svijetu kickboxa Holanđanin Rico Verhoeven. Upravo je meč sa Ricom ono što svi ljubitelji kickboxinga žele vidjeti, a on bi se mogao dogoditi veoma brzo.

Verhoeven je 2016. godine savladao Harija. Predao je Marokanac meč u drugoj rundi zbog povrede ruke, a godinu i po kasnije je ušao u ring protiv Hesdy Georgesa.

Hari je ovaj meč dobio. Međutim, obojica boraca su pala na doping testu, kao i većina drugih teškaša Gloryja i ovaj meč je na kraju proglašen kao no contest.

Marokanac već dugo trenira žestoko. Već sada je spreman za velike izazove, ali će na borbu vjerovatno morati da čeka nekoliko mjeseci zbog suspenzije koju je dobio zbog dopinga.

U bogatoj karijeri Badr je odradio ukupno 120 borbi. Čak 106 ih je dobio, od čega 92 nokautom,a doživio je samo 13 poraza i dva puta je diskvalifikovan.

Top Komentari

Bosnian King1
Gladiator
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi