Dževad Muftić se bori za titulu IFC prvaka

Veliki izazov za bh. borca

Dževad Muftić se bori za titulu IFC prvaka

Midhat Šljivak

Bh. borac Dževad Muftić imat će 22. juna u Linzu priliku da dođe do IFC pojasa lake kategorije.

Muftić će za protivnika imati čečenskog borca Magameda Batirova i pokušat će da titulu ove organizacije donese u Sarajevo.

Ovo je za bh. borca sasvim sigurno izuzetno veliki izazov, ali i prava prilika da postane šampion i eventualnom pobjedom otvori vrata većim izazovima.

Batirov je veoma opasan borac. U profesionalnoj karijeri je odradio četiri meča i trenutno je na omjeru od tri pobjede i poraza.

Posljednji put se borio prije godinu i po kada je jedini meč i izgubio, a tri borbe koliko je imao u IFC-u završio je nokautima.

Dževad je dugogodišnji član Pretorian MMA tima Sarajevo. Posjeduje izuzetne kvalitete i sada će imati šansu da se domogne pojasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi