Erko Jun teško nokautirao rivala: Samo je sijevnulo i sve je postalo crno
Spektakularan nokaut bh. borca

Spektakularno

Erko Jun teško nokautirao rivala: Samo je sijevnulo i sve je postalo crno

Midhat Šljivak

Bh. borac Erko Jun spektakularno je pobijedio Poljaka Pawela Trybalu na Prime 7 eventu u poljskom gradu Koszalinu.

Nakon devet mjeseci pauze Erko 'The Bounty Hunter' Jun se vratio u kavez. Bio je dio Prime 7 eventa u Koszalinu, a s druge strane je bio Poljak Pawel Trybala.

Manje od minute je bilo potrebno 33-godišnjem Bosancu da uspava rivala. Iz jedne kontre Erko je spektakularno pogodio rivala i završio je priču u ovom meču.

Jun je tako ponovo pokazao da je 'upio' sve elemente mješovitih borilačkih vještina i da bismo ga uskoro mogli ponovo gledati u većim promocijama.

Oglasi

Borcu iz Bosne i Hercegovine ovo je sedma pobjeda karijere u kojoj ima i dva poraza.

Pawel Trybala je s druge strane doživio svoj šesti poraz u 13. nastupu i sada je na omjeru od sedam pobjeda i šest poraza.

Od fitness modela do respektabilnog imena u MMA svijetu

Erko Jun postao je poznat kao fitness instruktor, no odlučio se okušati u MMA svijetu i taj potez mu se pokazao kao ispravan.

Ovaj 33-godišnjak je odmah šansu dobio u poljskom KSW-u. Odradio je četiri borbe tamo i tri je dobio uz neke spektakularne završnice.

Potom je dobio šansu i u drugim organizacijama, a sada je pod ugovorom s Primeom iz Poljske, gdje je upravo odradio svoj prvi meč.

Završio ga je na spektakularan način i nema dileme da će sada dobiti mnogo jače izazove. Erko ima prave bombe u rukama i to je nebrojeno puta pokazao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi