Zašto, zašto i zašto? Rusi ubili jednog od najboljih ukrajinskih sportista!

Nova tragedija

Zašto, zašto i zašto? Rusi ubili jednog od najboljih ukrajinskih sportista!

Admin Čaušević

Tragičan dan ne samo za Ukrajinu, već i za cijeli svijet sporta.

Još jedan sportista je poginuo u invaziji Rusije na Ukrajinu i to ni kriv ni dužan. Tijelo mu je pronađeno tri dana nakon smrti.

Ukrajina danas oplakuje Evgena Zvonoka, jednog od svojih najboljih sportista koji je Ukrajinu na međunardnom nivou predstavljao na najbolji mogući način.

Ovaj 22-godišnjak je bio prvak Ukrajine u Kickboxu i osvajač srebrene medalje sa svjetskog prvenstva te je pred njim bila blistava budućnost.

У Чернігові під час обстрілів російськими окупантами загинув кікбоксер WAKO Євген Звонок🥺 Спочивай з миром, друже🙏🏼

Posted by Спортивний Комітет України on Sunday, March 6, 2022

Nije prošao vojnu obuku ali kada je krenula invazija odmah je krenuo u odbran usvoje zemlje. Ubijen je u granatiranju regije Chernihiv.

Oglasi

Zvonok je poginuo 3. marta od zračnog udara, a da cijela priča bude tužnija tijelo mu je pronađeno tek tri dana kasnije.

"Niko nije očekivao da uzme oružje. Bio je miran i dobar dečko, talentovani sportista. Ali kada je došlo vrijeme da brani zemlja uopšte nije oklijevao", rekao je jedan od njegovih prijatelja.

Zovko se pripremao za državno prvenstvo kada je počela invazija, međutim umjesto u ringu završio je u ratu te je na kraju i poginuo.

The fallen heroes of Chernihiv region: Eugene Zvonok

"Eugene je bio hrabar dečko koji se nikad nije povlačio, već je prihvatao sve izazove. Baš smo s njim planirali međunarodna takmičenja, a sada je mrtav", kazao je njegov trener Serhiy Lysyuk.

Na dan kada je ubijen Zovko Rusi su bombardovanjem ubili još 47 osoba, a najmanje njih 18 je povrijeđeno.

Top Komentari

Utjug
Ovi ce svi izginut. Bajdene sviraj kraj! Kapitulacija i pregovori! Kome normanom trebaju ovakve vijesti i tragedije?
1 5
Ibro
Kad je rat poceo sve su zemlje krenule da pomognu ukrajini pa eto reko bi isti dan. Snabdijevaju Ukrajinu svim i svacim a najvise naoruzanjem. 40 miliona stanovnika i moze dobrog profita napraviti. A sto te zemlje nisu poslale Nato trupe pa da se zavrsi rat sto brze? Ne, to nije cilj nego da se dobro uniste pa da mogu kredite uvaliti i kontrolisati taj kraj dugi period godina
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi