Bahati šeik se igra s Hrgovićem: Hrvat dobio novu ponudu, ako ne prihvati ispast će velika kukavica!

El Animal je pred velikim iskušenjem

Bahati šeik se igra s Hrgovićem: Hrvat dobio novu ponudu, ako ne prihvati ispast će velika kukavica!

Admin Čaušević

Kontroverzni i bahati Turki Alalshikh, osoba zadužena za organizovanje najvećih bokserskih događaja u Saudijskoj Arabiji pred Filipa Hrgovića je postavila novu ponudu koju hrvatski bokser neće moći odbiti, osim ako ne želi da ispadne kukavica u očima svih.

Hrgović je u očima Alalshikha označen kao naredni protivnik Anthonyja Joshue nakon što Britanac završi svoj meč sa bivšim MMA borcem Francisom Ngonnoum koji je planiran za početak marta.

Joshuu je pobijedio Oleksandr Usyk 2021. i 2022., pri čemu je Britanac izgubio svoje WBO, IBF i WBA pojaseve. Od tada je borac iz Velsa na putu iskupljenja jer je pobijedio Jermainea Franklina, Roberta Heleniusa i Otta Wallina dok se nastoji vratiti na vrh.

Sada se treba boriti i protiv Ngannoua, koji je kontroverzno izgubio od Furyja u decemu podijeljenom sudijskom odlukom.

Međutim, ako Joshua ostvari pobjedu protiv nekada najjačeg udarača MMA-a, možda će morati pričekati prije nego što se suoči s Tysonom Furyjem kojeg čeka cijela Velika Britanija.

Oglasi

Saudijski savjetnik Turki Alalshikh priznao je da je Joshua u pregovorima da se suoči s Hrgovićem, a ne sa svojim sunarodnjakom.

Na pitanje je li pobjednik meča Joshua protiv Ngannoua ostao u redu za borbu protiv pobjednika meča između Furyja i Usyka, Alalshikh je rekao sljedeće:

"Reći ću vam tajnu – što mi je na umu. Ako Ngannou pobijedi, znate da će imati revanš protiv prvaka Furyja."

"Ako Joshua pobijedi, trebat će dosta vremena pobjedniku duela Fury - Usyk da se suoči s njim jer će imati revanš."

"Razmišljamo i razgovaramo s timovima Joshue i Hrgovića, da možda dođe do borbe između njih", završio je bahati Saudijac.

Hrgović do sada nije imao priliku da se bori protiv najzvučnijih imena u svijetu boksa, a sada će konačno izgleda dobiti i priliku za to.

Ukoliko odluči da ne prihvati okršaj sa Joshuom, Hrvat će zasigurno ispasti kukavica u očima svih pošto je u posljednje vrijeme boksao protiv boksera koji su za njega bili lagan zalogaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi