Hrvat spašava svijet boksa: Ni prebogati šeik ne može zaustaviti obračun za sva vremena
El Animal će dobiti šansu za meč karijere

Filip Hrgović i Oleksander Usyk ipak u ringu

Hrvat spašava svijet boksa: Ni prebogati šeik ne može zaustaviti obračun za sva vremena

Midhat Šljivak

Saudijska Arabija otkazala je događaj zakazan za 17. februar nakon što je Tyson Fury otpao iz meča za apsolutnog prvaka svijeta protiv Oleksandera Usyka. Borba će dobiti drugi datum, ali tim ukrajinskog boksera nema namjeru čekati još nekoliko mjeseci i pružit će šansu hrvatskom teškašu Filipu Hrgoviću da napadne titule po IBF, WBA, WBO i IBO verziji.

Tyson Fury je po drugi put u nekoliko mjeseci otkazao meč za apsolutnog prvaka svijeta protiv Oleksandera Usyka. Njega je na sparingu povrijedio hrvatski bokser Agron Smakići i odlučeno je da se borba zakazana za 17. februar otkaže.

Hrvat Filip Hrgović ponudio je svoje usluge kako bi spasio događaj. Međutim, šeik Turki Alalshikh odbio je ponudu za spas večeri, odgodio je kompletnu priredbu i najavio je drugi datum za borbu.

Ipak, u timu Oleksandera Usyka nemaju namjeru čekati Furyja. Ukrajinska mašina želi ostati aktivna i spremni su prihvatiti meč protiv Filipa Hrgovića koji je obavezni izazivač prema IBF verziji.

Promoter Alex Krassyuk potvrdio je da se radi na organizaciji meča s Hrgovićem. Hrvat je jedina opcija kako Usyk ne bi ostao bez IBF pojasa.

Oglasi

"Još uvijek pokušavamo da organizujemo meč protiv Filipa Hrgovića. On je jedina moguća opcija jer Oleksanderu prijeti oduzimanje IBF pojasa zbog neaktivnosti", potvrdio je Krassyuk.

IBF je odavno naredio da je Hrgović naredni izazivač za Usyka. Borbu će Hrvat dobiti kad-tad, a možda i brže od očekivanog jer će se meč vjerovatno organizovati van Saudijske Arabije.

Podsjetimo, hrvatski teškaš je trenutno neporažen. Dobio je svih 17 borbi u kojima je učestvovao, baš kao i Usyk koji je na omjeru od 21-0.

Ovo bi definitivno El Animalu bio meč karijere. Duel s Usykom je nešto o čemu svi sanjaju i što ne može baš svako napraviti.

Fanovi traže oduzimanje WBC pojasa Tysonu Furyju

Fanovi boksa traže od WBC organizacije da oduzme pojas Tysonu Furyju zbog duge neaktivnosti u odbrani naslova.

Oglasi

Posljednju odbranu naslova Kralj Cigana je imao u decembru 2022. godine protiv Dereka Chisore. Mnogi su ismijali taj meč, kao i njegov nastup protiv Francisa Ngannoua krajem oktobra kada je dobio ozbiljne batine.

Fanovi smatraju da bi Fury nakon novog otkazivanja borbe protiv Usyka trebao ostati bez pojasa i da bi titula trebala dobiti novog vlasnika.

WBC je ranije odredio da će se u eliminacionom meču za izazivača sastati Nijemac Agit Kabayel i Kubanac Frank Sanchez, no to bi na kraju mogla biti borba za titulu, barem privremenu.

Ova organizacija sada je na potezu. Čeka se velika odluka i jednostavno više nema smisla čekati da Fury konačno odradi pošten meč.

Top Komentari

user1676286668
Kako glupi naslovi....spašava svijet boksa....ili gasit sa ili ovaj otkaz da da...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi