Filip Hrgović dobio ekspresan šamar od bogatog šeika koji radi šta mu je volja: "Sve je otkazano"
El Animal neće dobiti šansu koju je čekao

Bez borbe protiv Usyka

Filip Hrgović dobio ekspresan šamar od bogatog šeika koji radi šta mu je volja: "Sve je otkazano"

Midhat Šljivak

Filip Hrgović usprkos najavama da bi mogao ući u ring protiv Oleksandera Usyka 17. februara ipak neće odraditi borbu života. Šeik Turki Alalshikh koji je zadužen za velike sportske događaje u Saudijskoj Arabiji otkazao je kompletan događaj zakazan za ovaj datum, te je borbu za apsolutnog prvaka svijeta između Usyka i Tysona Furyja pomjerio za određeni period.

Hrvatski bokser Filip Hrgović želio je uskočiti u meč protiv Oleksandera Usyka 17. februara nakon što je WBC šampion svijeta Tyson Fury zbog povrede na sparingu otkazao meč za apsolutnog prvaka svijeta.

El Animal je kao obavezni IBF izazivač odmah odlučio uskočiti i odraditi meč života. "Spreman sam uskočiti u meč. Idemo Usyk. Duguješ mi priliku meč. Došlo je vrijeme da se konačno sretneš sa mnom", poručio je Hrgović.

Međutim, hrvatski teškaš nije dovoljno atraktivan bokser iako je obavezni izazivač Usyku. Zbog toga je šeik Turki Alalshikh odlučio da otkaže kompletan događaj zakazan za 17. februar.

Oglasi

Borba Usyka i Furyja dobit će novi datum. On će biti određen veoma brzo i vidjet ćemo kada će se borba za apsolutnog prvaka desiti.

Treba napomenuti da Kralj Cigana već drugi put otkazuje meč s ukrajinskom boks mašinom. Prethodno se meč trebao održati u decembru, no nakon žestokih batina u meču s Francisom Ngannouom odlučeno je da se borba pomjeri za 17. februar.

Nažalost, borba stoljeća će sačekati novi datum. Hrgovićeva prozivka je bila uzaludna i hrvatski bokser jednostavno nije dovoljno jak da bi se zbog njega događaj ipak održao.

IBF na potezu, Filip Hrgović mora dobiti meč za pojas

IBF organizacija je najavila da će nakon borbe Usyka i Furyja pobjednik zbog klauzule o revanšu ostati bez pojasa šampiona, a Filip Hrgović se kao prvi izazivač mora naći u meču za pojas.

Oglasi

Sada će ova organizacija biti u problemu. Pojas ostaje neaktivan do daljnjeg i pitanje je kada će Usyk u ring s Furyjem kako bi ga branio.

Filip Hrgović čeka odluku, ali i protivnika. Odbili su ga Joseph Parker i Anthony Joshua, no upravo bi neko od njih mogao da mu bude rival za upražnjeni pojas.

Prethodnih dana pojavila se informacija kako bi mu rival mogao biti Daniel Dubois, a u igri je i Amerikana Jared Anderson.

Hrvatskom bokseru je ostalo da čeka. Prozivka mu nažalost nije uspjela i novi nastup će morati još čekati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi