Hrvatu je sve crno pred očima: Hrgović dobio tešku šamarčinu uz bolno prizemljenje!

Javio se Anthony Joshua i otkrio detalje

Hrvatu je sve crno pred očima: Hrgović dobio tešku šamarčinu uz bolno prizemljenje!

Admin Čaušević

Iako je jedan od najboljih svjetskih boksera čini se da Filih Hrgović uopšte ne slovi za atrktivnog rivala. Novo poniženje i bolan udarac dobio je danas od nikog drugog nego Anthonyja Joshuee, njegovog nesuđenog protivnika.

Iako je prvi izazivač po IBF-u, organizatore borbi to previše i ne zanima te Hrgović uopšte ne dobija priliku da održi meč karijere.

Kao njegov rival se već dugo vremena spominjao Joshua, ali je Britanac otkrio detalje zašto i zbog koga je preskočio borbu za El Animala.

Nakon svega je upitno da li će uopšte u skorije vrijeme dobiti priliku da se bori protiv najzvučnijih imena kao što je Joshua.

Stvar je kristalno jasna. Britanac je imao u vidu borbu sa Hrvatom, ali kada je dobio poziv da se borit protiv Francisca Ngonnoua, automaski je prekrižio 31-godišnjeg Zagrepčanina.

Oglasi

"Mislio sam da ću se boriti protiv Wildera, jer su ugovori potpisani, a to je svakako veliki meč", započeo je Britanac te nastavio:

"To je još uvijek nevjerovatna borba, to je okršaj između Velike Britanije i SAD-a, sve te dobre stvari u promotivnom smislu..."

"Onda je bila situacija s FlipomHrgovićem, zatim situacija s Ruizom."

"Ona su na stol stavili Francisa, a moj tim je rekao: 'Ovo je dobra prilika Saudijskoj Arabiji protiv ovog protivnika. Što kažeš?' Rekao sam: "Idemo odmah".

Bez obzira što je godinama boksuje vrhunski i karijeri i dalje nema poraza (17-0) Hrgović tako još uvijek neće dobiti priliku da odradi meč kojeg će gledati cijeli svijet.

Sjajni Hrvat očitio nije interesantan promoterima, ali i drugim bokserima što je potvrdio i Joshua koji je za rivala izabrao Ngonnou koji je u karijeri odradio jedan meč i to egzibicioni protiv Tysona Furyja.

Top Komentari

user1676286668
Hahahahah sta sam ja Pisao čitavo vrijeme nije lik ozbiljan bokser niko ga ne uzima za ozbiljno treniraju možda dodje nekad vrijeme da se i potuces sa nekim
2 0
Convict
Ili ti smeta nacija misu mali.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi