Šampion danima zaključan u tamnici izolovan od svih - Sad kreće na vrh svijeta
(AP Photo/Hassan Ammar)

Šampion danima zaključan u tamnici izolovan od svih - Sad kreće na vrh svijeta

Midhat Šljivak

Nekadašnji šampion svijeta teške kategorije Anthony Joshua (34) svim silama želi nazad na tron i odlučio je učiniti sve kako bi uskoro ponovo napao neki pojas prvaka. Već četiri dana AJ je izolovan od cijelog svijeta i zaključan je u tamnoj sobi. Na ovaj način želi razbistriti um i maksimalno se opustiti.

Anthony Joshua dominirao je teškom kategorijom sve do šokantnog poraza od Andyja Ruiza 2019. godine. Nakon toga nije bio ni sjena onog nokautera od prije, a potom su stigla i dva poraza od Oleksandera Usyka koji mu je oduzeo pojaseve prvaka svijeta.

Britanac s 34 godine nema namjeru tek tako odustati od svjetskog trona. Smatra kako je još uvijek najbolji i sprema se za pohod na novi pojas. Na tom putu koristi i metode koje nisu baš česte kod profesionalnih sportista.

Joshua je odlučio nestati na četiri dana. Platio je 2.000 funti kako bi bio zaključan u tamnu sobu. Ušao je u ponedjeljak, a izlazi večeras.

AJ je potpuno odvojen od svijeta. Soba je u potpunosti tamna bez trunke svjetlosti, bez društvenih mreža, a u sobu je dobijao hranu i vodu kroz jedini otvor na vratima.

Oglasi

Na ovaj način je britanski bokser želio razbistriti um i vratiti određena čula za koje smatra da su mu neophodna za proboj na vrh. O ulasku u tamnu sobu je govorio nedavno.

"Bit ću izolovan u tamnoj sobi. Na taj način ću se maksimalno opustiti i razbistriti um. Želim učvrstiti svoj karakter i proći kroz nova iskustva. Tu ćemo biti samo ja i moj um", rekao je Joshua.

Nekadašnji šampion sigurno će s ostatkom svijeta podijeliti utiske nakon večerašnjeg izlaska iz tamnice u kojoj sigurno nije nimalo lako boraviti bez obzira na to što je imao hranu i vodu.

Posljednji meč Joshua je odradio u augustu ove godine. Lagano je završio Roberta Heleniusa, a u posljednje vrijeme je bio u pregovorima za borbu s Deontayjem Wilderom, no do dogovora nije došlo.

Također, povezuje se i s hrvatskim teškašem Filipom Hrgovićem. Djelovalo je kao da bi to mogao biti meč za privremeni pojas, ali Hrvat će se po svemu sudeći naredne godine boriti s višerangiranim IBF izazivačem Ottom Wallinom.

Tim Joshua spreman je ugovoriti borbu do kraja godine. Vjerovatno će to biti još jedan protivnik za zagrijavanje prije nego što AJ krene u novi pohod na titulu.

On je u karijeri odradio 29 borbi. Ima učinak od 26 pobjeda (23 nokauta) i tri poraza.

Top Komentari

C.Banks
Ruiz ce ga razbisstrit
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi