Filip Hrgović je žrtva pohlepnog menadžera: "Hrgović je samo opcija, cilj je najveća borba ikad"
Kontroverzni promotor silno želi ogromne borbe (Foto: EPA)

Eddie Hearn silno želi meč Joshua - Fury

Filip Hrgović je žrtva pohlepnog menadžera: "Hrgović je samo opcija, cilj je najveća borba ikad"

M. Šljivak

Anthony Joshua jasno cilja na borbu protiv Tysona Furyja. Promotor Eddie Hearn čini sve da osigura 'najveću borbu svih vremena' i moli se da Oleksander Usyk ne pobijedi Kralja Cigana u borbi za apsolutnog prvaka svijeta 18. maja.

Odavno je poznato da je poznati promotor Eddie Hearn veliki ljubitelj novca. Čini sve kako bi organizovao što skuplje borbe i svojim vezama ih uvijek nekako uspije dobiti.

Sada mu je cilj organizovati dva meča Anthony Joshua - Tyson Fury. Za njega je to najveći obračun svih vremena u svijetu boksa i borba koja bi vjerovatno porušila sve rekorde u prodaji prijenosa.

Međutim, za to će morati čekati 18. maj. Fury se prvo mora obračunati s Oleksanderom Usykom i samo ga pobjeda vodi na meč s Joshuom. Ceh u svemu mogao bi platiti hrvatski bokser Filip Hrgović koji čeka kao rezervna opcija za Joshuu, iako bi ta borba bila za IBF titulu prvaka svijeta.

"Nema još uvijek nikakve odluke o narednoj borbi Anthonyja Joshue. Nećemo to znati do borbe Furyja i Usyka 18. maja. Ciljamo na borbu Fury - Joshua kao narednu, ali Filip Hrgović je također mogućnost", rekao je Hearn.

Oglasi

Čovjek zadužen za organizaciju velikih sportskih događaja u Saudijskoj Arabiji Turki Alalshikh ima jasan cilj. Dvije borbe Tysona Furyja i Anthonyja Joshue.

"Njegova ekselencija Turki Alalshikh izrazio je želju za dogovaranjem dvije borbe Tyson Fury - Anthony Joshua. Jedna bi se održala u Saduijskoj Arabiji, a druga za fanove u Velikoj Britaniji na stadionu Wembley", istakao je Hearn.

Molitve Eddieja Hearna definitivno će biti upućene za pobjedu Tysona Furyja 18. maja protiv Oleksandera Usyka. Duel njegovog miljenika s Kraljem Cigana dodatno bi mu napunio džep, no ukrajinska mašina spremna je da stane na kraj Furyju, kao što je to učinio i Joshui kojeg je dva puta dobio.

Ipak, bez obzira na dva poraza od Usyka i poraz od Andyja Ruiza, Hearn smatra Joshuu trenutno najboljim teškašem na svijetu.

Oglasi

"Niko ga ne može dobiti. Najbolji je teškaš na svijetu. Ovaj čovjek je divljak, zvijer", govorio je Hearn nedavno o svom štićeniku.

Filip Hrgović se bori za IBF naslov

Hrvatski teškaš Filip Hrgović možda će ostati bez borbe s Joshuom, ali će dobiti borbu za IBF pojas narednog ljeta.

IBF će oduzeti pojas pobjedniku meča Usyk - Fury, tu uskače Hrgović kao obavezni izazivač i dobit će svoju šansu da se bori za titulu.

AJ je borba koju El Animal silno želi. Međutim, već je jasno kako se Joshua priprema za borbu koja će mu donijeti ogromnu isplatu i Hrga će vjerovatno dobiti novog rivala.

Potencijalni protivnici hrvatskog teškaša su Britanac Daniel Dubois, Amerikanac Jared Anderson i Kubanac Frank Sanchez. Svi oni su iza Joshue na IBF listi izazivača.

Hrvatski teškaš je u karijeri na omjeru od 17-0, a 14 borbi je dobio nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi