Filip Hrgović konačno počeo pričati, prozvao je Joshuu i to žestoko: "Razmažena zvijezda bira lovu"
Hrvatski bokser FIlip Hrgović želi Joshuu u ringu (Foto: Goran Stanzl / Pixsell)

Hrvat sasvim iskren

Filip Hrgović konačno počeo pričati, prozvao je Joshuu i to žestoko: "Razmažena zvijezda bira lovu"

M. Šljivak

Hrvatski bokser i prvi izazivač IBF-a za titulu prvaka svijeta, Filip Hrgović (31), javno je prozvao Anthonyja Joshuu. Nazvao ga je razmaženom zvijezdom i pozvao ga je na obračun.

Filip Hrgović na ljeto će se boriti za pojas IBF prvaka svijeta teške kategorije. Ova titula bit će upražnjena nakon 18. maja i borbe Tyson Fury - Oleksander Usyk, a ime protivnika za hrvatskog boksera još uvijek nije poznato.

Anthony Joshua jedna je od opcija. Ipak, Hrgović ne vjeruje da će do borbe s njim doći. Nazvao je Britanca razmaženom zvijezdom i tipom koji juri velike honorare.

"Nadam se da ćemo se boriti, ali to zavisi od njega. Ja sam spreman bilo kada, ali sve ovisi od tih razmaženih zvijezda. On je zvijezda i on će odlučiti. Nema razloga da se meč za titulu ne dogodi", rekao je Hrgović.

El Animal je spreman. Žestoko trenira u Miamiju, trebao se naći u ringu već u martu, no do dogovora nije došlo. Sada čeka ljeto i borbu za IBF pojas. Protivnik mu nije bitan, no i on bi rado Joshuu.

Oglasi

"Nisam imao konkretan razgovor o borbi, ali Turki Alalshikh zna da se želim boriti s njim, kao i sa svima ostalim. Ja ću već danas potpisati ugovor, a ako do nje ne dođe, Joshua je krivac."

"Sumnjam da će do borbe doći. On ide za mečevima u kojima se vrti velika lova. Nudim mu šansu da postane prvak po treći put, ali očito on ide u borbe s velikim honorarima. Bio bih sretan ako uđe u ring."

Joshua je prethodnog vikenda teško nokautirao Francisa Ngannoua. Hrgović nije impresioniran previše borbom.

"Nisam impresioniran. Znao sam da će tako završiti i tako je trebala biti završena. Tu je bio tip s jednom profesionalnom borbom, protiv dvostrukog prvaka svijeta".

Oglasi

"Ne znam čime bih trebao biti impresioniran? Joshua je uradio ono što je trebao i to nije velika stvar. Drago mi je zbog boksa i hvala Joshui. Za razliku od Tysona Furyja nije osramotio naš sport", rekao je Hrgović.

Ko su potencijalni rivali za Hrgovića?

Ako do borbe s Joshuom ne dođe Filip Hrgović će za protivnika imati nekog od boraca koji su ispod Britanca na IBF ljestvici izazivača.

Prvi ispod Joshu je još jedan britanski bokser - Daniel Dubois. On odavno proziva hrvatskog boksera i spreman je za obračun s njim.

Ova borba izgleda kao i najrealnija po trenutnom stanju, a pored Duboisa potencijalni rivali za El Animala još su Amerikanac Jared Anderson, Kubanac Frank Sanchez, te Nijemac Agit Kabayel.

Dosta toga bit će jasnije u narednom periodu. Hrgović je spreman, čeka meč, a hoće li mu rival u ringu biti Joshua ili neko drugi, to ćemo znati veoma brzo.

Podsjetimo, hrvatski teškaš je u karijeri na omjeru od 17-0, a 14 borbi je dobio nokautom.

Top Komentari

plemic
francisa ngannoua bi namlatio o onaj takozvani bokser arkanov isprdak.
2 0
user1613424508
Dobar je Hrgovic al nije ni blizu josue sreca mu je pa nije boksao s parkerom prevara ceca od Mavrovica hedino onog kineza sto je nekako dobio al i on ima 40 god, josua bi ga pojeo isto i ko i Nganoua ivalina i ostale
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi