Na računu 200 miliona, a on čak i jede besplatno: Svi bi željeli život kojeg ima Anthony Joshua
Anthony Joshua ni sam ne zna koliko sponzora ima (Foto: Instagram)

Britanski bokser ima sve što poželi

Na računu 200 miliona, a on čak i jede besplatno: Svi bi željeli život kojeg ima Anthony Joshua

M. Šljivak

Britanski bokser Anthony Joshua (34) živi izuzetno luksuznim životom, ali na sav taj luksuz ne troši gotovo ništa. On novac marljivo skuplja, a sve mu ostalo plaćaju sponzori.

Nekadašnji prvak svijeta teške kategorije Anthony Joshua najavljuje povratak na tron. Spreman je vratiti titule koje je izgubio od Oleksandera Usyka i po riječima menadžera Eddieja Hearna, AJ je u formi života.

"Gledate u najboljeg na svijetu. Ne postoji čovjek koji ga može pobijediti. Ovaj čovjek je divljak, zvijer, najbolji teškaš na svijetu", rekao je Hearn.

Svaka borba Joshui donosi milione funti na računu. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na 200 miliona funti, a interesantno je svakako da od Joshua ne troši gotovo ništa.

Joshua doslovno živi na račun sponzora. Oni mu omogućavaju luksuzni život bez ijedne uložene funte, a on pare skuplja na računu.

Oglasi

"Sa strane izgleda kao da živi na visokoj nozi. Vidite ga u privatnim avionima, nosi skupocjene satove, vozi skupocjene automobile", priča njegova desna ruka Freddie Cunningham i nastavlja:

"Sve to dolazi od sponzora. AJ nikad nije platio privatni avion ili helikopter. Automobile dobija od sponzora. Ne troši gotovo ništa. Novac mu je na računu, gomila se, a on usprkos tome živi život o kojem svi sanjaju. Pun je para, ali ne živi onako kako bi mogao", navodi Cunningham.

AJ doslovno i jede besplatno. Toliko je sponzora da mu i hrana koju poželi bude na vratima u najkraćem roku.

Oglasi

Joshua kupuje nekretnine, novac pametno ulaže

Dok mu sponzori plaćaju apsolutno sve što poželi Anthony Joshua novac troši samo na kupovinu nekretnina.

Još 2013. godine mami Yeti kupio je stan u Londonu od 175.000 funti, a pobrinuo se da njegova bivša djevojka Nicola i četverogodišnji sin Joseph žive u luksuzu i kupio je penthaus od pola miliona funti.

Novac ulaže u nekretnine. Kupio je poslovne zgrade u Londonu za 25 miliona funti, ukupno je imao 258 investicija, a živi u Watfordu, gdje posjeduje tri kuće vrijedne 1.5 miliona funti.

Najveće ulaganje imao je u oktobru prošle godine. Izdvojio je 30 miliona funti za imanje od 300.000 kvadratnih metara i radi se o spektakularnom imanju.

Oglasi

I pored silnog novca AJ je ostao poprilično skroman. On je svoja vrata otvorio svim ljudima koji su bili uz njega.

"Ne želim sam uživati u svemu. Moja vrata su uvijek otvorena ljudima koji su meni otvorili svoja. Ne mogu zaboraviti one koji su bili uz mene", istakao je Joshua.

AJ će gotovo sigurno inkasirati još na stotine miliona funti u narednom periodu. Samo eventualna borba protiv Tysona Furyja mogla bi mu donijeti nestvarnih 150 miliona funti.

On međutim više od svega želi postati šampion. Želi dokazati da je najbolji i vidjet ćemo hoće li mu to poći za rukom.

Top Komentari

Pajkan
Jasta pa neće valjda braća Klicko.
1 0
Pajkan
I sve dok ne naleti opet na Ukrajinca koji ga je već dva puta ugasio.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi