Filip Hrgović zbog borbe svih borbi ostaje bez ogromnog novca
(AP Photo/Hassan Ammar)

El Animal čeka razvoj situacije

Filip Hrgović zbog borbe svih borbi ostaje bez ogromnog novca

Midhat Šljivak

Poznati promotor Eddie Hearn saopštio je kako će se naredne godine u ringu vjerovatno naći njegov dragulj Anthony Joshua i Amerikanac Deontay Wilder. To bi trebala biti borba za izazivača prvaka svijeta po WBC verziji, a prihvatanjem ove borbe AJ bi odustao od borbe za IBF pojas protiv Filipa Hrgovića.

Anthony Joshua i Deontay Wilder mogli bi se naći u ringu naredne godine. Potvrdio je to i poznati promotor Eddie Hearn, a borba bi trebala biti za novog izazivača po WBC verziji.

"Vrlo je vjerovatno da će se borba desiti u 2024. godine. Prvo je potrebno da obojica pobijede u borbama koje imaju 23. decembra u Saudijskoj Arabiji", riječi su Eddieja Hearna.

'Borba svih borbi' kako su je nazvali u Velikoj Britaniji utjecala bi na najboljeg hrvatskog boksera Filipa Hrgovića. On bi ostao bez ozbiljne cifre jer bi mu rival za IBF pojas prvaka svijeta umjesto Anthonyja Joshue vjerovatno bio neki manje atraktivan rival.

El Animal bi tako imao mnogo veću šansu da osvoji pojas IBF prvaka svijeta teške kategorije, ali bi novac koji bi zaradio bio znatno manji jer ipak je Joshua veliko ime i donosi ozbiljne zarade i svojim rivalima.

Oglasi

Da bi Hrgović mogao ostati bez borbe s Britancem najavio je i prvi čovjek WBC organizacije Mauricio Sulaiman. On je dao zeleno svjetlo za meč Joshua - Wilder za novog izazivača pobjednika duela Oleksander Usyk - Tyson Fury.

Većina odluka u ovom slučaju morat će sačekati kraj decembra. Potrebno je da svi dobiju mečeve 23. decembra da bi se uopšte razgovaralo o potencijalnim duelima, a u Saudijskoj Arabiji će najlakši posao upravo imati Filip Hrgović.

Hrvatski bokser će za protivnika imati 41-godišnjeg Australca Marka de Morija, Deontay Wilder boksuje s Josephom Parkerom, a Anthony Joshua s opasnim švedskim bokserom Ottom Wallinom.

Filip Hrgović se bori za IBF pojas u 2024. godini

Filip Hrgović obavezni je izazivač Oleksandera Usyka po IBF verziji i on će dobiti svoj meč za pojas bez obzira što mu rivali vjerovatno neće biti ni Usyk ili Tyson Fury.

17. februara će Usyk i Fury odlučiti o apsolutnom prvaku svijeta teške kategorije. Nakon ovog meča će zbog klauzule o revanšu pobjednik ostaviti IBF pojas i to će otvoriti prostor za Hrgovića.

Hrvat će tako definitivno biti u borbi za pojas i sve što treba je da sačeka protivnika. Ime rivala moglo bi se znati već početkom nove godine.

Pored Hrgovića koji je prvi izazivač na listi su redom Otto Wallin, Anthony Joshua, Joseph Parker, Jared Anderson, Frank Sanchez, Arslanbek Makhmudov...

Potencijalni rivali su mu i Daniel Dubois, Agit Kabayel, te opasni Kongoanac Martin Bakole.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi