Hrvati svjetsku klasu ponižavaju kao da je ništa - Komentari su brutalni!
Foto - EPA

Hrgović na žestokom udaru

Hrvati svjetsku klasu ponižavaju kao da je ništa - Komentari su brutalni!

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović (31) novi nastup imat će 23. decembra protiv Australca Marka De Morija u Saudijskoj Arabiji. Hrgović je ovaj meč prihvatio kao zagrijavanje za pred borbu za IBF pojas teške kategorije koju će izvjesno napasti u narednoj godini, no u njegovoj zemlji ga brutalno ponižavaju zbog 'laganog' protivnika.

Filip Hrgović u ring ulazi 23. decembra u Saudijskoj Arabiji. Za protivnika je jedan od najboljih teškaša svijeta dobio Australca Marka De Morija i u tom meču je El Animal apsolutni favorit.

Iako je u ringu napravio velike stvari za Hrvatsku, očigledno je da Hrgović nije previše omiljen u vlastitoj državi. Dosta je brutalnih komentara na društvenim mrežama koji su poprilično ponižavajući za sjajnog boksera.

Dosta je onih koji Hrgovića vrijeđaju zbog protivnika. Protivnika nazivaju 'trećeligaškim' bokserom, amaterom, te vrećom za udaranje.

"Opet mu je protivnik obična vreća za udaranje. 'Kocka' ima kantu za protivnika", samo su neki od niza komentara na društvenim mrežama.

Oglasi

Svog najboljeg boksera Hrvati nazivaju 'prevarom', zbog izgleda su mu dali i nadimak 'kocka', i očigledno je dosta onih koji ne mogu Hrgovića vidjeti očima.

Nevjerovatno je svakako da toliko broj bokserskih fanova vrijeđaju momka koji je za Hrvatsku napravio ogromne stvari. Realno gledajući, dosta je velikih faca koje se ne žele sresti s Filipom u ringu i on uvijek ima problem naći protivnike.

De Mori je za El Animala samo protivnik za zagrijavanje. Ono što se čeka je borba za IBF pojas prvaka teške kategorije koji će nakon 17. februara ostati upražnjen nakon borbe Oleksandera Usyka i Tysona Furyja.

Borba za titulu IBF prvaka svijeta teške kategorije mogla bi se desiti u martu ili aprilu naredne godine, a protivnik El Animalu bi trebao biti pobjednik meča Anthony Joshua - Otto Wallin.

Filip Hrgović je u profesionalnoj karijeri odradio 16 borbi. Svih 16 ih je dobio i jedino ga je namučio Kinez Zhilei Zhang u borbi za mjesto izazivača za pojas.

Hrvatima se nimalo ne sviđa njegov izbor protivnika u prošlosti. Zbog toga ga nazivaju pogrdnim imenima, uvrede su česte, ali teško da je od komentatora ikad iko ušao u ring.

Treba svakako napomenuti da je i kao amater Hrgović svojoj zemlji donosio brojne medalje među kojima je i srebro s Olimpijskih igara 2016. godine u Rio de Janeiru.

Top Komentari

C.Banks
Puhalo je prevara, a Hrgović je solidan bokser
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi