Anthony Joshua odabrao Hrvata umjesto milionskog ugovora

Novac mu više nije bitan

Anthony Joshua odabrao Hrvata umjesto milionskog ugovora

Midhat Šljivak

Anthony Joshua vraća se u ring 23. decembra. Britanac će u Saudijskoj Arabiji odraditi meč protiiv švedskog teškaša Otta Wallina, a već se zna i put kojim će krenuti nakon ovog duela. Iako mu se nudi mogućnost velike zarade za borbu s Deontayem Wilderom, AJ će vjerovatno u meču s hrvatskim bokserom Filipom Hrgovićem odlučiti i pojasu prvaka svijeta po IBF verziji.

Anthony Joshua silno želi da se vrati na tron teške kategorije. Britanac je pojaseve izgubio protiv čudesnog Ukrajinca Oleksandera Usyka, no 34-godišnjak je uvjeren kako će ponovo biti najbolji teškaš svijeta.

Novac Joshui više nije bitan. Dokaz tome je činjenica da ima mogućnost da radi veliki meč s Deontayem Wilderom nakon Wallina, no bez obzira na cifre AJ ima druge planove.

Mnogo je izvjesnije da će Joshua u ring s hrvatskim teškašem Filipom Hrgovićem. El Animal je obavezni izazivač Oleksandera Usyka po IBF verziji, no meč s Ukrajincem vjerovatno neće dočekati.

IBF pojas će nakon februarskog duela Usyka protiv Furyja vjerovatno ostati upražnjen. To znači da će se organizovati borba za šampiona svijeta i u kojoj će se boriti Filip Hrgović kao obavezni izazivač.

Oglasi

Filip Hrgović je pobjedom protiv Zhileijem Zhangom dobio mjesto izazivača za IBF pojas (Foto: EPA)

Cilj Anthonyja Joshu je borba s Hrvatom za taj pojas. Pobjedom nad Wallinom bi došao do te mogućnosti i po mnogim najavama spreman je za obračun s Hrgovićem umjesto velike isplate za borbu s Wilderom.

Anthony Joshua je u karijeri odradio ukupno 29 borbi, 26 ih je dobio od čega 23 nokautom, a ima tri poraza koja su mu nanijeli Oleksander Usyk i Andy Ruiz Junior.

Joshua odbio 50 miliona dolara za borbu s Wilderom

Promotor Eddie Hearn tvrdi da je prije tri-četiri godine došla ponuda od 50 miliona dolara za borbu između Joshue i Furyja, no ona nije bila zvanična.

"Iskreno, prije tri-četiri godine sam dobio mail u kojem je ponuđeno 50 miliona dolara za borbu. Poslao sam Joshui i on je rekao da pošalju ugovor. Tako sam odgovorio, ali nisu željeli da dogovore uslove prije nego se ugovor pošalje."

"Nikad nismo dobili zvaničnu ponudu. Dosta je razloga što se borba nije dogodila, ali radujemo se njoj u budućnosti. Velike su šanse da se ona dogodi, ali prvo obojica moraju pobijediti 23. decembra", rekao je Hearn.

Deontay Wilder će iste večeri kao Joshua ući u ring, a njemu će protivnik biti novozelandski bokser Joseph Parker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi