Dagestan i Čečenija zajednički su kreirali nepobjedivo čudovište

Beterbiev je nešto posebno

Dagestan i Čečenija zajednički su kreirali nepobjedivo čudovište

Midhat Šljivak

Čečensko-dagestanska udaračka mašina Artur Beterbiev (39) trenutno je najveća zvijer u svijetu boksa. Čudesni nokauter dobio je svih 20 borbi nokautom, a metode treninga su nešto što se ne viđa svaki dan.

Artur Beterbiev rođen je u Dagestanu 21. januara 1985. godine. Roditelji su mu etnički Čečeni, pa u sebi ima uzavrelu krv ovog naroda i dagestanski odgoj koji mu je omogućio da postane predan radnik na putu do uspjeha.

Beterbiev je ime stekao još u amaterskim danima. Pod zastavom Rusije je osvojio brojne medalje, a pobjeđivao je i trenutnog kralja teške kategorije Oleksandera Usyka.

Fenomenalni bokser dominantan je poluteškaš od samog početka profesionalne karijere 2013. godine. Imao je 20 borbi i svih 20 je riješio nokautom.

Oglasi

Apsolutno niko mu nije mogao parirati ritmom. Iako je već 39-godišnjak prije dva dana je šest godina mlađeg Calluma Smitha uništio ritmom i taktikom, te ga je završio u sedmoj rundi.

Njegove metode treninga nešto su posebno u odnosu na druge. Ponekad djeluju nevjerovatno i jasno je iz snimaka zašto je Beterbiev nepobjedivo čudovište.

Snimci govore više od riječi. Sama činjenica da radi 12 rundi čekićem na gumi uz minuti pauze na tri minute i minimalno 105 udaraca po rundi dovoljno govori.

Oglasi

Nije nikakvo čudo što je zastrašujuća čečensko-dagestanska mašina nepobjediva. Čovjek je jednostavno posebna vrsta.

Artur Beterbiev vs Dmitry Bivol za apsolutnog prvaka svijeta

Najveći izazov karijere Artur Beterbiev imat će za nekoliko mjeseci. Protivnik u meču za apsolutnog prvaka svijeta bit će mu sunarodnjak Dmitry Bivol.

Svijet boksa nestrpljivo čeka duel neporaženih mašina. Saudijska Arabija je ušla u pregovore i oni će organizovati jedan od najvećih mečeva poluteške kategorije ikad.

Beterbiev u meč ulazi s omjerom od 20-0 i 20 nokauta, te s pojasevima WBC, IBF i WBO prvaka svijeta, a 33-godišnji Bivol s 22-0 (11KO) i IBO i WBA Super pojasom.

Datum borbe će uskoro biti poznat. Bit će to zaista istinski spektakl dvojice vrhunskih boksera i vidjet ćemo čija će ruka biti visoko u zraku.

Top Komentari

HamzaVojvoda
2 ruske republike = ruski borac pravljen u ruskoj ceceniji i ruskom dagestanu. Separatisti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti