Filip Hrgović otkrio ime vjerovatnog rivala na meču života i poručuje: "Najbolji sam na svijetu"
Filip Hrgović žestoko radi u Miamiju (Foto: Instagram / Filip Hrgović)

El Animal čeka borbu karijere

Filip Hrgović otkrio ime vjerovatnog rivala na meču života i poručuje: "Najbolji sam na svijetu"

Midhat Šljivak

Najbolji hrvatski bokser Filip Hrgović (31) žestoko trenira u Miamiju i čeka rasplet situacije oko borbe za IBF prvaka svijeta teške kategorije. El Animal se tokom ljeta vraća u ring i to vjerovatno u borbi s Anthonyjem Joshuom.

Filip Hrgović žestoko trenira u Miamiju i priprema se za naredne izazove koji mu slijede. Hrvatski teškaš tvrdi da je najbolji na svijetu i sada čeka rasplet situacije u vrhu teške kategorije i meč za titulu.

"Ja sam najbolji teškaš na svijetu i čekam svoju šansu", rekao je Hrgović i o planovima u narednom periodu nastavlja.

"Borit ću se vjerovatno za upražnjenu titulu ovog ljeta. Mislim da će protivnik biti Anthony Joshua. Ne znam, vidjet ćemo u boksu nikad nisi siguran. Volio bih se boriti i prije meča za titulu, ali nadam se da će biti Joshua biti sljedeći."

Oglasi

Komentarisao je Hrgović i duel Anthony Joshua - Francis Ngannou koji je na rasporedu 8. marta. Uvjeren je da Ngannou nema šanse u ovom meču, a ističe da MMA zvijezda nije dobila Tysona Furyja, iako su to mnogi tako vidjeli.

"Nije pobijedio Furyja, ali vidjet ćemo koliko je dobar protiv Joshue. Odradio je dobru borbu i sad ćemo vidjeti koliko je napredovao. Iznenadio je Furyja, ali AJ će biti spreman za njega."

"Joshua je uvijek u dobroj formi, odličan je udarač. Ako Ngannou ponudi dobar otpor Joshui, to je znak da je dobar. Prognoza? Joshua će ga nokautirati u uvodnim rundama. Mislim da Ngannou neće biti sposoban uhvatiti kombinacije Anthonyja Joshue. To Fury u svom repertoaru nije imao."

18. maja u Saudijskoj Arabiji za titulu apsolutnog prvaka svijeta bore se Oleksander Usyk i Tyson Fury. El Animal prognozira pobjedu Ukrajinca.

Oglasi

"Mislim da će Usyk dobiti borbu. Dajem mu prednost iako će to biti zaista teška borba. Usyk je kompletniji i bolji borac", istakao je Hrgović.

Hrgović 'upada' ako neko otkaže borbu

Filip Hrgović je prva zamjena ako jedan od boksera otkaže meč zakazan za 18. maja. Dosad je u dva navrata Fury otkazivao borbu.

Ipak, sada su Saudijci potpuno spremni. El Animal uskače u meč, a potvrdio je to trener ukrajinskog boksera Sergey Lapin.

"Nadam se da će Usyk konačno dobiti šansu da 18. maja riješi račune s Furyjem. Ipak, ako on nastavi bježati mi smo se već osigurali. Ako Fury odustane od borbe protivnik će biti Filip Hrgović", istakao je Lapin.

Pred hrvatskim bokserom je godina iz snova. Definitivno će odraditi borbu za titulu prvaka svijeta i vidjet ćemo ko će mu na kraju biti protivnik.

Izazovi su najveći mogući. Anthony Joshua je možda i najteži zadatak u ovom trenutku jer je Britanac najavio pohod na svjetski tron i izgleda bolje nego ikad.

Međutim, El Animal se ne plaši izazova. Spreman je za velike stvari i ostaje nam da sačekamo borbu karijere 31-godišnjeg teškaša.

Top Komentari

user1676286668
Dokle više sa ovim kockastim pa on da vrijedi već bi ono borbu a ovako niko ni za sparing partnera ga nece
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi