Filip Hrgović i rukavica u lice od britanskog nokautera: "Lova je na stolu, potpiši ugovor"
Hrvatski teškaš ponovo izazvan (Foto: Pixsel)

'Dinamit' silno želi Hrvata

Filip Hrgović i rukavica u lice od britanskog nokautera: "Lova je na stolu, potpiši ugovor"

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović ponovo je dobio izazov od Daniela Duboisa. Britanski nokauter traži borbu 8. marta.

Filip Hrgović dobio je novi izazov od britanskog teškaša Daniela Duboisa. 26-godišnjak smatra da je on čovjek koji može srušiti neporaženog hrvatskog teškaša i po drugi put ga je u kratkom periodu prozvao.

Spreman je 'Dinamit' da uđe u ring već 8. marta u Saudijskoj Arabiji, gdje bi bili predborba u glavnoj borbi večeri između Anthonyja Joshue i Francisa Ngannoua.

Pozvao je Britanac Hrgovića da potpiše ugovor i da se borba odradi već za manje od mjesec dana.

"Ovo je borba koju želim odraditi. Saudijci i Frank Warren će otvoriti novčanik kako bi organizovali ovu borbu. Potpiši ugovor i idemo se boriti", poručio je Dubois.

Oglasi

Britanski bokser u karijeri je odradio 22 borbe. Ima učinak od 20 pobjeda (19 nokauta) i dva poraza. Gubio je od Oleksandera Usyka i Joea Joycea.

U velikom stilu je odradio svoj posljednji meč. Sredio je Jarrella Millera u 10. rundi izgledao je zaista fenomenalno u ringu.

Borba protiv Hrgovića sigurno bi izazvala pravi spektakl. El Animal je u karijeri imao samo jedno pravo iskušenje protiv Zhilei Zhanga i ovo bi mu bila najveća borba karijere.

Filip Hrgović može birati protivnika

Šeik Turki Alalshikh odlučio je Filipu Hrgoviću ponuditi šestoricu boksera za meč 8. marta. To je učinio kako bi El Animal lakše podnio činjenicu da nije dobio šansu protiv Oleksandera Usyka 17. februara u odsustvu Tysona Furyja.

Alalshikh mu je predložio ova imena: Daniel Dubois, Martin Bakole, Frank Sanchez, Jarrell Miller, Agit Kabayel i Jared Anderson. Može odabrati koga on želi.

Hrgović se međutim još uvijek ne oglašava. 8. mart je sve bliže, Dubois ga proziva i čini se kako Hrvat propušta još jednu zaista ogromnu priliku.

Podsjetimo, on je trenutno prvi izazivač za svjetsku titulu po IBF verziji i kad-tad će imati šansu da se bori za pojas prvaka svijeta.

U karijeri je El Animal odradio 17 borbi i svih 17 je dobio. Ipak, lista imena nije previše impresivna i većina mu je bila lagan zalogaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi