Šeik ga nije prevario: Filip Hrgović dobio veliku vijest, potvrdio ju je trener nepobjedive mašine
Hrvatski teškaš mogao bi dobiti šansu života (Foto - Slavko Mizdor - Pixsell)

Fenomenalna vijest

Šeik ga nije prevario: Filip Hrgović dobio veliku vijest, potvrdio ju je trener nepobjedive mašine

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Filip Hrgović borit će se protiv Oleksandera Usyka 18. maja u Saudijskoj Arabiji ako bi Tyson Fury ponovo otkazao meč. Potvrdio je to trener ukrajinskog boksera Sergey Lapin.

Oleksander Usyk i Tyson Fury trebali bi se konačno obračunati 18. maja u glavnom gradu Saudijske Arabije - Rijadu. Ulog je zvanje apsolutnog šampiona svijeta teške kategorije i apsolutno svi se nadaju da će se borba konačno dogovoriti.

Svi osim hrvatskog teškaša Filipa Hrgovića. El Animal ne bi imao ništa protiv da Kralj Cigana po treći put otkaže borbu jer je on zvanično rezervna opcija za ovaj datum, a to su potvrdili iz tima ukrajinskog boksera.

Trener svjetskog šampiona Uskya Sergey Lapin se nada da će Fury biti tu, ali je istakao da će se Oleksander boriti bez obzira da li se Britanac pojavio i da je već dogovoreno da protivnik bude Filip Hrgović.

"Nadam se da će Usyk konačno dobiti šansu da 18. maja riješi račune s Furyjem. Ipak, ako on nastavi bježati mi smo se već osigurali. Ako Fury odustane od borbe protivnik će biti Filip Hrgović", rekao je Sergey Lapin i dodaje kako su je i Turki Alalshikh potvrdio da je El Animal taj koji će biti rezerva.

Oglasi

"Hrgović je definitivno čovjek koji je rezerva za ovaj datum. 18. maja će Usyk odraditi borbu bez obzira pojavio se Fury ili ne. Dobili smo garancije njegove ekselencije Turkija Alalshikha", istakao je Lapin.

Trener ukrajinske mašine smatra da je meč kojeg je Fury imao protiv Francisa Ngannoua i kojeg je umalo izgubio zapravo dokaz da nije toliko dobar.

"Hajde da kažemo da je zaista posjekotina koju je zadobio toliko strašna, a zadobio ju je od ogromnih rukavica za trening. Možete li zamisliti šta bi se desilo kada bi primio bombu od Usyka s rukavicama od deset unci?"

"Ako se konačno pojavi u ringu 18. maja to će biti noćna mora za njega. Nikad protiv sebe nije imao boksera ovakvog nivao. Ngannou je razotkrio sve njegove slabosti. Njegovo vrijeme je prošlo, njemu sada i sparing partneri predstavljaju veliki problem", govori Lapin.

Oglasi

Tyson Fury dva puta odgađao borbu s Usykom

WBC prvak teške kategorije Tyson Fury već je dva puta otkazivao borbu za apsolutnog prvaka svijeta protiv Oleksandera Usyka.

Saudijci su prvobitno planirali da se borba održi 23. decembra. Međutim, Kralj Cigana je dobio ozbiljne batine u meču s MMA zvijezdom Francisom Ngannouom i odlučeno je da se borba pomjeri za 17. februar.

Međutim, ove subote borbe nije bilo. Na nedavnom sparingu hrvatski bokser Agron Smakići je Furyju nanio tešku posjekotinu iznad oka i WBC šampion se nije mogao oporaviti.

Filip Hrgović se ponudio da spasi događaj kao obavezni IBF izazivač Oleksandera Usyka. Ipak, Saudijci su odlučili da kompletan događaj otkažu i da ga premjeste za novi datum - 18. maj.

Top Komentari

user1676286668
Nepobjediva masinaaaaa hahahaahahahahahahahahahahh pa dokle više ovakve gluposti
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi