Joshua u ulozi vidovnjaka: Borit ćemo se i nokautirat ću ga, to vam je budućnost
Anthony Joshua dobija izazove sa svih strana. Do sada je u ringu Britanac bio dominantan, ali svi ljubitelji boksa žele vidjeti duel protiv Deontayja Wildera

Britanac uvjeren da je bolji bokser

Joshua u ulozi vidovnjaka: Borit ćemo se i nokautirat ću ga, to vam je budućnost

M. Šljivak

Anthony Joshua je prije nekoliko dana jasno istakao kako 13. aprila u Londonu želi borbu protiv Deontayja Wildera za titulu apsolutnog prvaka svijeta teške kategorije.

Britanac je vlasnik četiri pojasa, Wilder ima WBC naslov koji je Joshui velika želja. Raniji pregovori o meču ovog dvojca su propadali, pa je Amerikanac na kraju završio u fantastičnoj borbi sa Furyjem.

U izjavi za Sky Sports Joshua je ponovo poslao poruku Wilderu, a dotakao se i financijske strane koja je na kraju i presudila da se borba tokom 2018. godine ne dogodi.

"Pričamo o faktoru rizika i faktoru nagrade. S njihove strane gledišta, to je veliki rizik i nagrada mora prevagnuti. U njihovom kampu se stvorila napetost zbog borbe, posebno jer su gledali šta smo sve mi postigli u prethodnom periodu", rekao je Joshua.

Wilder je poznat kao veliki nokauter, a britanski mediji su tvrdili da je za propadanje duela sa Joshuom kriv trener Robert McCracken jer je smatrao da je AJ nespreman za udarača.

Joshua je imao jasan odgovor na ovakva pisanja.

"McCracken se ne bori za mene. On je moj trener i ništa drugo. Ne brine me Wilderov stil, ne brinu me njegove mogućnosti. Borit ćemo se i vjerovatno ću ga nokautirati. To vam je budućnost", rekao je Joshua za Sky Sports.

Wilder ne želi pružiti šansu Joshui

Deontay Wilder (33) odbranio je 1. decembra u Los Angelesu pojas prvaka teške kategorije po verziji WBC nakon što je veliki duel protiv Tysona Furyja završen bez pobjednika.

Kralj Cigana je dominirao u meču, ali su Wildera izvukla dva nokdauna u koje je slavio Britanca sa kojim bi u 2019. godini ponovo mogao u ring.

Međutim, Wilder je gostujući u podcastu kod Joea Rogana istakao da ga sada i tim Anthonyja Joshue moli za meč kojeg su ranije, po njegovim riječima, izbjegavali.

"Sada me doslovno mole za meč. Njegovi ljudi odjednom pokušavaju da stupe u kontakt sa mojim promotorima", rekao je Wilder, te je dodao:

"Imao je mnoštvo prilika. Mogao se boriti protiv Luisa Ortiza, mogao se boriti protiv mene. Imao je šansu da se bori sa Furyjem...", istakao je Wilder i tako vjerovatno najavio kako od borbe protiv Joshue, barem za sada, neće biti ništa.

WBC je nakon fantastične borbe WIlder - Fury u Los Angelesu naredilo novi meč ovog dvojca i vjerovatno je to borba koju ćemo vidjeti prije nego što neko od njih uđe u ring sa Joshuom.

Top Komentari

Lona
Ako si borac bori se ko doðe na red, ne biraju ni u ostalim sportovima kada su spremni na koji tip protivnika. Iz tog razliga ni bokseri ne bi trebali da biraju.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi