Anthony Joshua: Datum je rezervisan za Wildera, ja čekam!
Trojica neporaženih šampiona mogla bi u 2019. godini konačno odlučiti ko je trenutno najbolji bokser teške kategorije (Foto: EPA)

Hoće li doći do velikog obračuna

Anthony Joshua: Datum je rezervisan za Wildera, ja čekam!

M. Šljivak

Anthony Joshua spreman je da se bori protiv Deontayja Wildera već 13. aprila.

Dugo se meč između dvojice teškaških šampiona dogovarao, ali na kraju su svi pregovori propali, a Wilder se u ringu našao sa Tysonom Furyjem.

Nakon što je ova fantastična borba završena neriješeno, ponovo se priča o borbi Joshua - Wilder, ali Amerikanac želi pružiti još jednu šansu Furyju.

Joshua je gostujući na ESPN-u istakao da se ima namjeru boriti sa Wilderom i da je sve već spremno, ali da Wilder ima zadnju riječ.

"Wilder govori da se ne želim boriti s njim, ali ja sam spreman i želim borbu protiv njega već 13. aprila u Londonu. Ne znam šta još da učinim da ta poruka dođe do njega", rekao je Joshua, te je dodao:

"Njemu je interesantnija borba protiv Tysona Furyja koji nema pojaseve. Recimo to ovako: Ne mogu kontrolisati šta Wilder ili šta Fury rade i govore, ali mogu kontrolisati šta ja radim i govorim", istakao je Joshua.

Datum je zakazan - čeka se Deontay Wilder

Anthony Joshua se trebao 13. aprila ponovo boriti protiv Dilliana Whytea. Ipak, sada britanski bokser i trenutno vlasnik četiri pojasa teške kategorije tvrdi da je unaprijed rezervisao taj datum za borbu protiv Wildera.

"Uvjeravam vas da želim da se borim sa bilo kim od tim momaka, naročito protiv Deontayja Wildera. Rezervisao sam termin unaprijed, 13. april, stadion Wembley i mislim da sam time jasno istakao šta želim. Šta još trebam reći?", govori Joshua i dodaje.

"Nisam zainteresovan za borbu protiv Furyja, jer on nije šampion. Ima taj status linealnog šampiona za kojeg ja nisam ni znao kada sam počinjao da se borim. Znao sam za WBC, IBO, IBF, WBA i WBO pojaseve, četiri imam u svojim rukama i ne znam odakle je ova 'linealna' titula izašla. Ali, ako trebam i to uzeti, onda ću se boriti i sa Furyjem. Želim sa boriti protiv šampiona"; rekao je Joshua.

Šampion se želi boriti po svojim pravilima jer on ima četiri naslova

"Ja sam taj koji predvodi čopor otkako sam debitovao. Pet godina, sedam odbrana titula i ja predvodim ovaj posao. Ne znam šta još da uradim kako bi se ta poruka proširila po svijetu. Možda se dosad nije čulo jer ne hodam okolo sa ledom oko vrata, draguljima i ne pričam o broju prodatih prenosa. To nije moj stil, ali ja se brinem za svoj biznis i to radim u ringu", završio je Joshua razgovor za ESPN.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi