Osiguranje naoružano 'do zuba', a on kao kralj svijeta troši milione u sekundi

Nevjerovatan je

Osiguranje naoružano 'do zuba', a on kao kralj svijeta troši milione u sekundi

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih boksera svih vremena Floyd Mayweather Jr poznat je kao čovjek koji se ponaša veoma rasipnički i troši milione dolara u kratkom vremenskom periodu. Tako je bilo i na odmoru u Južnoj Africi gdje je u jednoj radnji potrošio sedam miliona dolara 'u sekundi', a ono što je privuklo posebnu pažnju je njgovo osiguranje koje je bilo naoružano 'do zuba'.

Floyd Mayweather Jr važio je za jednog od najbogatijih sportista svijeta. Tokom bokserske karijere Amerikanac je uzeo cifru koja prelazi milijardu dolara i oduvijek je važio kao čovjek koji se ponaša veoma rasipnički.

Njemu ne predstavlja nikakav problem da baci milione dolara u nekoliko sekundi. Što mu se dopadne to i kupi i ne pita za cijenu.

Tako je bilo i prethodnih dana na odmoru u Južnoj Africi. 'The Money' je u 'sekundama' potrošio nestvarnih sedam miliona dolara u jednoj luksuznoj radnji, no ono što je privuklo posebnu pažnju jeste njegovo osiguranje.

Pored svojih standardnih čuvara koji su posebno birani i veoma plaćeni, ovog puta je pored slavnog boksera bila i elitna specijalna jedinica policije koja je bila naoružana 'do zuba'.

Oglasi

Apsolutno se sve učinilo da se slavni gost zaštiti. Izgledalo je kako da je došao neki visoki politički zvaničnik, no jednostavno je Mayweather bio prinuđen da plati dodatnu zaštitu.

Južna Afrika je zemlja s veoma visokom stopom kriminala. Posebno nije pametno šetkati se okolo s ogromnom količinom novca, pa je Floyd odlučio biti miran dok troši milione dolara u radnji.

Floyd Mayweather je još jednom pokazao da nije švorc kako to pričaju u posljednjih nekoliko mjeseci i da na računima ima dovoljno novca da živi mirno do kraja života.

Čuveni 'The Money' okončao je karijeru s omjerom 50-0, a trenutno radi egzibicione mečeve gdje za nekoliko minuta uzme gomilu novca i još pretuče slabašne rivale kojima da šansu da se isprobaju protiv njega.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi