Tyson Fury odredio rundu u kojoj će nokautirati Wildera: Bit će brzo i idemo se napiti
Foto - EPA

Kralj Cigana uvjeren u pobjedu

Tyson Fury odredio rundu u kojoj će nokautirati Wildera: Bit će brzo i idemo se napiti

Midhat Šljivak

Tyson Fury ponovo je najavio da će nokautirati Deontayja Wildera u duelu za titulu WBC prvaka svijeta koji je na programu 22. februara.

Teškaški spektakl sigurno će donijeti dosta uzbuđenja. Oba boksera su najavila nokaute, a Fury je ovog puta najavio i rundu u kojoj će poslati Wildera na pod i tako postati prvi čovjek koji ga je pobijedio.

"Očekujem nokaut. Bit će to u ranim rundama, pa se možemo otići napiti. Bit će to dobra noć u Las Vegasu u kojoj ćemo slaviti", rekao je Fury i zatim je izabrao i rundu u kojoj će pobijediti:

"Recimo da ću ga završiti u drugoj rundi. To govorim već dugo i ostat ću pri tome. Ne znam zašto, ali u drugoj rundi će biti prekid".

Wilder i Fury su u meču koji je održan u decembru 2018. godine odradili neriješen meč. Kralj Cigana je imao veliku bodovnu prednost, ali se Bronzani bombarder izvukao nakon što je dva puta Furyja slao na pod.

Na kraju su sudije borbu proglasile neriješenom i Wilder je sačuvao WBC pojas koji je i sada na stolu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi