Fury: Kako sam se oporavio od onog u 12. rundi? Ja sam borac, crpim snagu u Isusu
Fury je u 10 od 12 rundi bio bolji od Wildera, no Amerikanac mu je u te dvije runde zadao dva nokauta

Bez pobjednika završen okršaj Wildera i Furyja

Fury: Kako sam se oporavio od onog u 12. rundi? Ja sam borac, crpim snagu u Isusu

E. Škorić

Jutros rano po srednjoevropskom vremenu su Deontay Wilder i Tsyon Fury odradili meč, a na kraju je Amerikacu ostao pojas namijenjen prvaku WBC-ove teške kategorije.

U 12 rundi nije bilo pobjednika, sudije su odlučile da je meč neriješe. Jedan je Wilderu dao prednost 115-111, drugi je glasao u korist Furyja 114-110, a treći je borbu bodovao 113-113 i meč je završen bez pobjednika.

"Uh, taj Wilder je strašan, pravi je šampion i veliki čovjek. Kako sam se oporavio od onoga u 12. rundi? Ja sam borac, crpim snagu u Isusu i nije bilo šanse da ostanem dolje u ovoj borbi", rekao je Fury i dodao:

"Ja mislim da sam ja dobio meč, on misli da je on dobio, neka navijači odluče".

Wilder je bio nadboksan u većem dijelu meča u Los Angelesu, ali je dva puta nokautom Furyja slao na pod, pa je na kraju priča završena bez konkretnog zaključka o pobjedniku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi