Šta će se desiti nakon borbe Wilder - Fury?
Za kraj 2018. godine dobili smo meč kojeg su svi željno očekivali. Nije to događaj kakav bi bio da se neko od ovih boraca borio sa Anthonyjem Joshuom, ali je itekako veliki meč

Nagađanja o narednim borbama su sve veća

Šta će se desiti nakon borbe Wilder - Fury?

M. Šljivak

Deontay Wilder i Tyson Fury boriće se večeras za titulu WBC prvaka teške kategorije u Los Angelesu.

Wilder će dosad imati najveći izazov u karijeri protiv nekadašnjeg prvaka svijeta, a pobjednik ovog duela trebao bi da dobije i meč protiv Anthonyja Joshue za apsolutnog prvaka svijeta.

Fury vjeruje da će se Wilder suočiti sa Joshuom bez obzira na ishod večerašnjeg meča i tvrdi da Wilder neće željeti revanš protiv njega.

"Ne vjerujem da će iskoristiti klauzulu o revanšu. Održaću mu takvu lekciji z boksa i prebiću ga tako da neće željeti revanš. Mislim da će se boriti sa Joshuom čak i ako izgubi. Nema šta drugo uzeti", smatra Fury.

Ipak, engleski mediji tvrde da će se eventualni revanš između Wildera i Furyja održati na Wembleyju, a za to je spreman i promotor Frank Warren.

"Ovo je velika borba i uvjeren sam da će biti revanša. Ako Wilder izgubi moraće da se oglasi. Tyson će se boriti bilo gdje. On je istinski putnik i odlučio je se bori u SAD, jer Wilder nije želio da dođe u London. Tyson će se ponovo boriti u Velikoj Britaniji", istakao je Warren.

Meč Wilder - Fury trebao bi započeti oko 4 sata iza ponoći.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi