Otkriveno koliko će od "meča godine" zaraditi Wilder i Fury
(Foto: EPA) Dva gorostasa se bore za Wilderov pojas WBC prvaka svijeta u teškoj kategoriji, ali, vjerovatno, i status izazivača Anthonyja Joshue za njegove pojaseve

Aktuelnom vlasniku WBC pojasa nešto više novca

Otkriveno koliko će od "meča godine" zaraditi Wilder i Fury

Sutra rano ujutro po našem vremenu u ring će kročiti Deontay Wilder i Tyson Fury. Dugo iščekivani okršaj dva neporažena teškaša privlači mnogo pažnje, a Amerikanac i Britanac će zaraditi dobar novac bez obzira na ishod meča.

Program spektakla u Los Angelesu počinje u tri sata poslije ponoći, a nakon uvodnih mečeva Wilder i Fury bi trebali ući u ring oko pet ujutro.

Dva gorostasa se bore za Wilderov pojas WBC prvaka svijeta u teškoj kategoriji, ali, vjerovatno, i status izazivača Anthonyja Joshue za njegove pojaseve.

ESPN je sada prenio podatke Atletske komisije države Kalifornije o zaradi Furyja i Wildera od sutrašnjeg meča, pa će tako Amerikanac inkasirati četiri miliona dolara, dok će Furyju pripasti milion dolara manje.

Ni blizu ciframa koje su inkasirali Floyd Mayweather i Conor McGregor od svoje egzibicije, ali svakako dobra zarada za dva boksera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi