Joshua se vraća na Wembley: Povetkin naredni protivnik

Donešena odluka

Joshua se vraća na Wembley: Povetkin naredni protivnik

Danas je službeno objavljeno da će Anthony Joshua naslove prvaka svijeta WBA Super, IBF, WBO i IBO braniti protiv WBA izazivača Aleksandra Povetkina na Wembley stadionu 22. septembra.

Joshua se vraća na mjesto povijesnog trijumfa nad dugogodišnjim prvakom Vladimirom Kličkom iz aprila 2017. godine, kada je 90.000 gledalaca uživo pratilo meč.

Ovaj dvadesetogodišnji bivši olimpijski prvak dvaput je punio stadion u Cardiffu. U oktobru je obranio pojaseve protiv Carlosa Takama prije nego što je u martu uzeo WBO pojas savladavši Josepha Parkera. Sada je oduševljen što se vraća na Wembley.

"Ne mogu čekati da se vratim u ring, kraj marta bio je davno", rekao je Joshua. "Povetkin je ozbiljan izazov za koji ću se pripremiti pažljivo".

"S treninzima se nisam zaustavljao sve ovo vrijeme, ali sljedećih deset sedmica intenzivno ću se pripremati i psihički i fizički. Izlagat ću se izazovima sve do kritične tačke kako bih bio siguran da sam na vrhuncu i spreman za još jednu veliku noć za britansku boks."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi